Dit is slechts een deel van de activiteiten voor 55-plussers die in mei worden georganiseerd door de plaatselijke zorginstellingen Aafje, Middin en Lelie Zorggroep. Voor meer informatie dient u zich te wenden tot de genoemde zorginstellingen. U kunt ook kijken op: www.agendakralingencrooswijk.nl.

 

 


Uit het activiteitenprogramma in Aafje Hoppesteyn, Boezemsingel 100, tel. 088-8231015

Yoga voor volwassenen en senioren

Iedereen kan yoga beoefenen, ook al denkt u dat u niet heel erg flexibel of sterk bent. Omdat yoga niet prestatiegericht is leert u binnen uw eigen grenzen te bewegen. De lessen worden langzaam opgebouwd en bestaan uit verschillende lichaamshoudingen die samen met de ademhaling in vloeiende bewegingen in elkaar overgaan en die uiteindelijk helend (fysiek en/of mentaal) kunnen werken.

De oefeningen zijn rustig, niet te lang of te zwaar. Het beoefenen van de houdingen zorgt voor een goede doorstroming van uw eigen energie waardoor spanning verminderen of oplossen. Door adem en beweging met elkaar te combineren leert u hoe u de spanning kunt loslaten en op een ontspannen wijze actief kunt zijn.

Donderdag 09.45-10.45 uur: Groep A: Yoga voor vitale senioren.

De houdingen bestaan uit staande, zittende (stoel en matje) en liggende houdingen. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

Donderdag 11.00-12.00 uur: Groep B: Yoga voor mensen met een bewegingsbeperking.

Deze lessen zijn geschikt voor mensen met een bewegingsbeperking, bijvoorbeeld  de gewrichten (heupen, polsen, knieën). Of voor mensen die herstellen na een val of operatie. De houdingen zijn voornamelijk staand met ondersteuning en zittend op een stoel. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. U leert spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen.

Het is mogelijk om een proefles mee te doen, hier zijn geen kosten aan verbonden.
Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: 10 lessen voor € 30,-.
Voor meer informatie kunt u bellen:  06-14 67 99 90.
Of neem een kijkje op de website www.yogaenwelzijn.nl

Weet u ook dat er ook les wordt gegeven op maandag van 13.00-14.00 uur?

Super bingo

Op zondag 13 mei is er een Super bingo in de brasserie van Hoppesteyn. Kom gezellig langs en wie weet valt u in de prijzen!

Aanvang: 14.00 uur. Kosten: € 5,-.

Optreden in Aafje Hoppesteyn

Op vrijdag 18 mei  vindt er een optreden van ‘Monique Zingt’ plaats in de Brasserie van Hoppesteyn.

Aanvang: 14.00 uur
Kosten: €3,00 voor externe bewoners van Hoppesteyn

Optreden in Aafje Hoppesteyn

Op zondag 27 mei  vindt er een optreden van ‘Klezbez’ plaats in de Brasserie van Hoppesteyn.

Aanvang: 14.00 uur
Kosten: Gratis

“Bewegen op muziek”

In serviceflat Oostmolensteyn aan het Oostplein 252 – 400 organiseren Aafje, Havensteder en SKVR iedere donderdag van 11.30 – 12.30u een bewegingsles 55+.
Bent u niet meer zo actief, maar wilt u wel blijven bewegen? Doe dan mee met deze bewegingsles. Er wordt bewogen op de mooiste muziek uit de jaren 40 tot nu.
Deze wekelijkse les zorgt voor plezier en is goed voor uw lichaam: hart, bloeddruk, longen en hersenen. Deze les is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Gratis proefles.

Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: €20,- voor 10 lessen.

Voor vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 010-2718412.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]