Rotterdam – Zaterdagnacht 3 december kwam er een melding binnen dat er een vrouw mishandeld zou worden op de Hooglandstraat in Rotterdam-Noord. De politie die snel ingreep hield drie mannen aan voor mishandeling van de vrouw en geweld tegen de politieagenten.

Zaterdagnacht rond 3.00 uur hoorden buren geschreeuw en waarschuwden de politie. Er zou een vrouw mishandeld worden. De politie die snel voor de deur stond, kreeg te maken met drie agressieve mannen. Bij het openen van de deur ontstond er meteen een worsteling tussen een man uit de woning en de politie. Een agent werd geslagen op zijn borst. Een tweede man uit het huis deed net zo hard mee en begon te trappen en te slaan tegen de agenten. Ook kregen de politiemensen de meest verschrikkelijke verwensingen naar hun hoofd. Een jongen van 16 jaar, die ook in het huis aanwezig was, bedreigde de politie met een honkbalknuppel.
Door de inzet van de politiehond en de parate eenheid, zijn de drie mannen aangehouden. Er was al eerder ruzie gaande in de woning, want de mannen hadden bebloede handen. De bewoonster van het huis maakt het goed. De drie mannen, twee broers van 48 en 52, en een zoon van 16 jaar, zijn meegenomen naar het bureau en zitten vast voor mishandeling van de vrouw en voor geweld tegen politiemensen.

Handen af van hulpverleners
Onder het motto ‘Handen af van onze hulpverleners!’ tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners. De politie treedt hier altijd tegen op. De dader kan niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel worden aanpakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners altijd wordt verhoogd.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]