• MUZIKC presenteert concertpianist Ramon van Engelenhoven

Op zaterdagmiddag 16 april a.s. is er in Cultureel Centrum Pro Rege aan de Oudedijk 113 in Kralingen een concert in de serie ‘Jong talent’ met de jonge concertpianist Ramon van Engelenhoven. Hij zal werken van Chopin en Liszt spelen. Zie voor het programma: www.muzikc.nl. Aanvang: 15.00 uur.

Het concert is georganiseerd door de stichting MUZIKC in samenwerking met de Franz Liszt Kring Nederland en door de website www.pianoconcerten.nl uitgeroepen tot concert van de maand. Programmamakers van Radio 4 attendeerden MUZIKC op het jonge pianotalent.

Hoorn
Ramon (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en kreeg zijn eerste lessen in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Verder volgde hij vele masterclasses onder andere bij Jan Wijn, Igor Roma, Enrico Pace en Wibi Soerjadi. Thans studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Egorov Award
In 2012 won hij de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar; in 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar. In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours met zijn vertolking van het vijfde pianoconcert van Prokofiev met het Noord-Nederlands Orkest. In datzelfde jaar won hij de ‘Egorov Award’, de hoogste onderscheiding bij het Young Pianist Foundation Concours. Ook bij zijn deelname aan andere concoursen behoorde hij steevast tot de prijswinnaars. Mede hiermee ontpopte hij zich als één van de meest opvallende pianisten van de jongste generatie. Zijn succes bleef niet onopgemerkt. Hij kreeg (en krijgt nog steeds) veel uitnodigingen van Nederlandse en buitenlandse podia.

Kaarten
Jong pianotalent Ramon van Engelenhoven op zaterdagmiddag 16 april in Cultureel Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à 10,- (aan de zaal: 12,50) zijn te bestellen via de website van stichting MUZIKC: www.muzikc.nl en te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner). Kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee.

Het is mogelijk dit concert te combineren met het concert op vrijdagavond 22 april van Henk van Twillert met Vento do Norte: 25,- voor twee concerten. Pro Rege is gemakkelijk te bereiken met OV , parkeren in de buurt is gratis.

Jong talent in Pro Rege

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)