De zomervakantie is in heel Nederland begonnen. Een zomervakantie die door corona voor veel mensen anders zal zijn dan voorgaande jaren. Met meer verblijven in eigen land en recreëren in eigen stad. Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam heeft deze zomer daarom alles in het werk gesteld om jong en oud te laten genieten van de leukste activiteiten in het groen.

Tijdens de maandenlange sluiting van de grootste botanische tuin van Nederland is er heel veel nagedacht over de invulling van de zomer. Afgaande op vorige zomer, bleek dat veel mensen in Nederland blijven. Om deze ‘vakantievierders’ toch het échte vakantiegevoel te geven, is de tuin van Rotterdam omgetoverd tot een heuse vakantiebestemming. Onder de noemer ‘Ga op zomervakantie in Trompenburg’ worden er tientallen activiteiten en evenementen georganiseerd.

Voor jong en oud
Tot en met eind augustus is er bijna iedere dag iets te beleven in de tuin. Voor jong en oud. Zo kunnen kinderen onder meer deelnemen aan speurtochten door de tuin, zaadbommen maken en bijenhotels bouwen. Daarnaast zijn er workshops papier maken en schilderen met klei. Voor de volwassenen is er een groot aantal (zondag)wandelingen met gids uitgestippeld en is er een heus ‘hoorspel’ ontwikkeld. En met Cabaret Botanique strijkt een ‘zomerfeest’ neer in de tuin. Met jongleurs, cabaret en illusionisten.

Groen, groener groenst
Naast al deze activiteiten is de tuin zelf natuurlijk ook een mooie zomerbestemming. Met 8 hectare groen is Trompenburg een botanische tuin van wereldformaat. Een plek waar het hele jaar door van alles te zien en te beleven is. Wandel door eeuwenoud groen en geniet op verschillende plekken van een lekker drankje of een heerlijke lunch. De tuin is dagelijks geopend en is gratis toegankelijk voor mensen met een Rotterdampas of Museumkaart. Alle activiteiten en meer informatie is terug te vinden op de website van Trompenburg.

Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX Rotterdam, bezoekerscentrum, tel. 010-2330166, trompenburg.nl

Bij foto: Cabaret Botanique  –  circusweb.nl/primeur-cabaret-botanique


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.