In Kralingen-Crooswijk moeten alle bewoners rustig en veilig kunnen wonen en zich risicoloos kunnen verplaatsen. Maximumsnelheden zijn er niet voor niets. Die moeten worden gehandhaafd. 50 is 50 en 30 is 30! De VVD vindt dat de overheid de handhaving serieus moet nemen. De politie moet snelheidscontroles houden en de gemeente moet zorgen voor maatregelen om de snelheid te beperken. Alleen dan kunnen kinderen en ouderen met een gerust hart in hun eigen buurt lopen, fietsen en spelen.

 

Hard geluid door snel verkeer
Op doorgaande wegen zorgt hard rijden bovendien voor geluidsoverlast. Dit is onwenselijk voor alle bewoners in de omgeving daarvan. De VVD vindt dat de overheid betrouwbaar moet zijn en moet handhaven.

Nieuwe bewoners op het Leonidas terrein in De Esch is door de gemeente een geluidsniveau voorspiegeld behorend bij een snelheid van niet meer dan 50 km/u. Volgens de gemeente waren er geen extra maatregelen nodig om deze gemeentelijke bouwgrond geschikt te maken voor rustig wonen. In de praktijk is er geluidsoverlast. Deze kopers en alle bewoners van Kralingen-Crooswijk hebben er recht op dat de maximum snelheid wordt gehandhaafd.

kralingencrooswijk@vvdrotterdam.nl

 

 

 

 

 

(Ingezonden mededeling VVD Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.