Om de gemeenteraad te laten zien dat ze het niet eens zijn met de geplande nieuwe brug als oeververbinding, voert Actieoverleg Oeververbinding een straattheater op. Dit doen ze op de dag waarop er ingesproken wordt door bewoners over het plan Oosterflank, waar de oeververbinding een onderdeel van is.”

Actieoverleg Oeververbinding komt in actie voor ‘een beter alternatief’ dan de geplande nieuwe brug als oeververbinding. Het plan voor deze brug gaat namelijk “ten koste van schaarse natuur, leefbaarheid in wijken de Esch en de Veranda, en de nautische veiligheid van passerende schepen”. Dit alles terwijl er alternatieven onderzocht zijn die deze problemen niet met zich meebrengen.

Actieoverleg heeft vertrouwen in een tunnel als oeververbinding. Dit alternatief is volgens hen al onderzocht en heeft de voorkeur van organisaties zoals het Havenbedrijf, de logistieke en nautische sector, en van veel bewoners. De kosten van een tunnel zijn vergelijkbaar met die van een brug en vallen potentieel zelfs lager uit.


Wil je een brug of een tunnel?

Bekijk resultaatLaden ... Laden ...

Via: mediapartner OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.