Al enige jaren is het Administratie Café wekelijks aanwezig op het Goudseplein 245. Binnen het Wijkservicepunt Crooswijk is het Café elke donderdag tussen 9:00 en 11:30 geopend.

Bewoners uit Crooswijk en Kralingen kunnen zonder afspraak langskomen voor het ordenen van hun administratie. Een team van DOCK-vrijwilligers is wekelijks aanwezig om bewoners te helpen met hun post. Dit betreft een open inloop. Bewapend met een ordner en tabbladen gaan de medewerkers, samen met de bewoner, de strijd aan tegen papieren chaos. Het doel van deze activiteit; een geordende en inzichtelijke administratie.

Het Administratie Café vormt voor bezoekers vaak het eerste contact voor hulp. Medewerkers hebben dan ook een signalerende functie. Op basis van de inhoud van de papieren, kan verwijzing plaatsvinden naar bijvoorbeeld de Schulddienstverlening, Sociaal Raadslieden of de Vraagwijzer.  Tevens vinden in het Administratie Café gesprekken plaats over de Voedselbank. Bewoners kunnen via DOCK worden aangemeld bij de Voedselbank, waarna periodiek evaluaties plaatsvinden. Veel burgers worden via de Vraagwijzer doorverwezen, waarna een afspraak wordt gemaakt.

Administratie Café Kralingen-Crooswijk
Locatie: Wijkservicepunt Crooswijk, Goudseplein 245
Elke donderdagochtend van 9.00 uur – 10.30 uur inloop

Meer informatie:
tel.: 06 38824830 / bdweijer@dock.nl

Aanmelden:
aanmeldingenmdkracro@dock.nl

www.dock.nl