De Cultuurscouts in Rotterdam geven regelmatig advies aan Cultuur en Sport (voormalige Dienst Kunst en Cultuur) over subsidies die aan worden gevraagd bij het snelloket. Dit is een subsidiebudget voor kleine kunstprojecten (tot € 5.000) waar je maximaal € 2.000 voor aan kan vragen.

De Cultuurscouts kennen de wijken goed en ook de initiatiefnemers. Ze weten dus of het een passend project voor de wijk is en of de organisatie in staat is een dergelijk project op te zetten. Natuurlijk adviseert de cultuurscout de initiatiefnemer in eerste instantie over het projectplan en samenwerking met partners uit de deelgemeente of andere delen van Rotterdam. Meer informatie over de Cultuurscouts en deze subsidiemogelijkheid vind je op www.cultuurscouts.com

BuurtLAB

Eén van de projecten die mede door deze (bovenstaande) subsidie tot stand is gekomen is ‘Het Insektenhotel’ van Theatergroep Mimekry. Een beeldende voorstelling voor kinderen van 4-10 jaar in de Buurtkas in Kralingen-West (naast de speeltuin aan de Oudedijk) over de natuur. ‘’De opa van Loes heeft een moestuin en het krioelt daar van de insecten. Opa vertelt waarom hij zo blij is dat deze daar rondlopen en Loes kan ze levensecht nadoen.’’ Op woensdag 26 juni om 13.30 uur is er een try-out. Iedereen is van harte welkom.

Loop op zaterdag 29 juni even binnen bij ‘de Kraal’ op Vlietlaan 26. Een nieuw activiteitencentrum voor bewoners opgezet door Bewonersorganisatie Kralingen-West in het voormalige pand van Pameijer. Op 29 juni vindt tussen 14.00 en 16.00 uur de officiële opening plaats. Er zijn diverse activiteiten, demonstaties, een DJ en ook aan de inwendige mens is gedacht.

Nog even en Rotterdam wordt weer ondergedompeld in het jazzgevoel. Op 12 juli gaat het North Sea Jazz Festival van start. Als voorloper is er North Sea Round Town en daar kun je in Kralingen niet omheen.

ProRege_Vloeimans_5Juli2013 (1)

Een aantal data om in de agenda te zetten:

Vrijdag 28 juni, 20.00 uur
Ladies First met ‘Yanesh!’
Locatie: Pro Rege

Zaterdag 29 juni, 13.00 – 17.00 uur
Open Podium, actuele jazz
Locatie: Pro Rege

Donderdag 4 juli, 20.00 uur
Cruise Control Small Big Band
Locatie: Galerie Kralingen

Vrijdag 5 juli, 20.00 uur
Eric Vloeimans met het Matangi Kwartet en Martin Fondse
Locatie: Pro Rege

Meer info: www.northsearoundtown.com

Wil je meer weten over culturele activiteiten die in Kralingen-Crooswijk plaats vinden? Meld je dan aan voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de cultuurscout via deze link.

Jolanda Copier, cultuurscout Kralingen-Crooswijk. kc@cultuurscouts.com