Zaterdag 1 juli jl. signeerde Kralinger en Minister van Staat Frits Korthals Altes zijn lijvige biografie Zeven politieke levens. Herinneringen in dossiers op het entresol van Oosterboekhandel J.Amesz aan de Voorschoterlaan in Rotterdam-Kralingen.

Zijn echtgenote Henny was meegekomen naar de Kralingse boekhandel en ex-minister en ex-burgemeester van Rotterdam Bram Peper had plaatsgenomen op een stoel op het entresol. Peper had gedurende de productie van de biografie ‘meegelezen’, verklaarde Korthals Altes. Hij waardeert diens vermogen tot analyseren en is niet bang voor sociaaldemocraten, want ‘ik heb een deel van mijn opvoeding aan de PvdA te danken’. In zijn jeugd woonde hij in bij de rector van het gymnasium in Alkmaar, ‘een echte sociaaldemocraat’. Hoe het precies zit, kunt u lezen in zijn boek.

Vanuit zijn eigen ervaring en in retrospectief beschrijft Frits Korthals Altes (86jr.) in Zeven politieke levens belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis. Door het unieke perspectief van de auteur, die van direct betrokkene, wordt zodoende daarop een nieuw licht geworpen.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)