Herinneringen in dossiers

In Zeven politieke levens. Herinneringen in dossiers beschrijft Frits Korthals Altes de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn politieke carrière. Het boek is geen gewone biografie en bevat meer dan alleen herinneringen.

Van VVD-bestuurder tot Minister van Staat
Aan de hand van historische bronnen en zijn persoonlijke archief gaat Frits Korthals Altes in op zijn tijd als VVD-bestuurder (1961-1981), minister van Justitie (1982-1989), Tweede Kamerlid (1989-1991), lid en voorzitter van de Eerste Kamer (1991-1997-2001), kabinetsinformateur (2003) en Minister van Staat. Ook de groei van de VVD in de jaren zeventig onder Haya van Someren en Hans Wiegel, de verkiezingswinst van Ed Nijpels, en de bestendige groei met Frits Bolkestein en Mark Rutte worden door de auteur besproken.

Geschiedenis uit de eerste hand
Vanuit zijn eigen ervaring en in retrospectief beschrijft Frits Korthals Altes in Zeven politieke levens belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis. Aan de orde komen de plaatsing van de kruisvluchtwapens begin jaren tachtig, de geruchtmakende ontvoeringen van o.a. Freddy Heineken en Toos van der Valk en de terreur van RaRa. Door het unieke perspectief van de auteur, die van direct betrokkene, wordt een nieuw licht op deze gebeurtenissen geworpen.

Frits Korthals
Altes Naast een historische terugblik op zijn politieke carrière geeft Frits Korthals Altes voor het eerst openlijk zijn visie op de gebeurtenissen rondom de gevangenhouding van Duitse oorlogsmisdadigers in Breda en hoe omgegaan moet worden met levenslang gestraften. Ook beschouwt hij de constitutionele verhoudingen en de positie van de Koning als lid van de regering.

Signeersessie
Frits Korthals Altes, bewoner van Kralingen en vaste bezoeker van onze winkel, heeft zijn lange loopbaan in het maatschappelijk leven geboekstaafd. Wij zijn zeer vereerd dat hij in onze winkel zijn boek wil signeren.

De sessie zal plaatsvinden op zaterdag 1 juli 2017 tussen 14.00 u. en 16.00 u.

 

 

 

 

N.B. Het verdient aanbeveling om vooraf een exemplaar van het boek te reserveren. Prijs € 39,90

(Ingezonden mededeling Amesz)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]