Anastasia Safonova speelde zaterdag 11 februari pianostukken van de Russische componisten Aleksandr Scriabin, Boris Pasternak en Nicolai Medtner in Pro Rege aan de Oudedijk in Kralingen. Boris Pasternak werd werelberoemd door zijn boek Dokter Zjivago en de verfilming daarvan maar hij schreef muziek in zijn jonge jaren. Dat hij niet een ‘absoluut gehoor’ had bracht hem ertoe daarmee te stoppen. Een drama en dan te bedenken dat, naar verluidt, Richard Wagner ook geen absoluut gehoor had.

Het concert was georganiseerd door Muzikc (www.muzikc.nl). Het was het eerste na een lange en moeilijke periode, waarin concerten steeds weer moesten worden uitgesteld wegens corona.

Verbazingwekkend is het dat pianisten zoals Anastiasia Safonova hun concerten uit het hoofd spelen. Wellicht is het een voorwaarde om tot een vrije uitvoering te komen. Het publiek, nog op 1½ meter onderlinge afstand, genoot geconcentreerd van de uitvoering van toch niet zó toegankelijke muziek. Maar ja, als goed wordt gespeeld, hoort iedereen dat. Het dankbare applaus leidde tot de toegift van de bewerking door Busoni van Bach’s ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ. Luister: www.muzikc.nl. Het dankbare applaus leidde tot de toegift van de bewerking door Busoni van Bach’s ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ. Luister: Wat een rust.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Cinema Paradiso

Het volgende door Muzikc georganiseerde concert zal zijn op zaterdag 12 maart, zoals gewoonlijk in Pro Rege. Vanaf 15.00 uur zal Cinema Paradiso spelen, voor, hopelijk, een bomvolle zaal! Kaarten in de voorverkoop via www.muzikc.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.