De nieuwe tijd hoorbaar maken

In de maand april organiseert Stichting Muzikc weer drie concerten in Pro Rege, Oudedijk 113. Er is muziek te beluisteren van de oude meesters Beethoven en Bach. Maar ook muziek van Ravel, Turina, Poulenc en Prokofjev; componisten die werkten aan het begin van de 20e eeuw en in hun muziek de nieuwe tijd hoorbaar maken.

 

Aleph String Quartet zaterdag 5 april, aanvang 15.00 uur
Het splinternieuwe internationale ensemble Aleph String Quartet bestaande uit de Boliviaans/Braziliaanse violist Eduardo Parades, de Spaanse violist Pablo de Luna, de Nederlandse altviolist Yanna Pelser en de Franse cellist Alexis Bove, speelt ‘La Oración del Torero ‘ op. 34 van Joaquín Turina, Cello Suite nr. 1, op. 72 van Benjamin Britten en het strijkkwartet in F majeur van Maurice Ravel.

Aleph2

 

Kamermuziek in Kralingen zaterdag 12 april, aanvang 15.00 uur
De pianist Harimada Kusuma en zijn muzikale vrienden Annet Verboom (viool), Irene Gabarron (dwarsfluit), Paula Pantin Lopez (klarinet) en Amelia Santoso (piano) spelen de 5e vioolsonate op. 24 van Ludwig van Beethoven, Klarinetsonate in Bes van Francis Poulenc en Sonate voor fluit en piano op. 94 van Sergej Prokofjev.

Harimada

 

Henk van Twillert vrijdag 18 april, aanvang 20.30 uur
HenkVanTwillert 400Hoe ver de liefde voor de muziek van Bach gaan kan! Henk van Twillert promoveerde in 2013 op een diepgaande studie van de cellosuites van J.S.Bach. Op Goede Vrijdag speelt Henk van Twillert deze muziek op de bariton saxofoon in Pro Rege.

Kaarten: kaarten@muzikc. nl en aan de zaal. Voor Kamermuziek in Kralingen kunt u ook mailen naar: kamermuziekinkralingen@gmail.com

Meer informatie vindt u op www.muzikc.nl

(ingezonden mededeling Muzikc / Gerda Geertens)