Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagmiddag een auto op de A16 bij Rotterdam-Kralingen staande gehouden vanwege de gewapende overval op een geldwagen in Amsterdam-Noord. Dat heeft de politie in Amsterdam bevestigd. Bij de achtervolging is een verdachte van de overval overleden.

De rol van de inzittenden in de wagen op de A16 is nog niet bekend. De politie kan nog niet bevestigen of er aanhoudingen zijn verricht.

De overval was in Amsterdam-Noord en werd gepleegd door naar schatting tien man. Na de overval ontstond een achtervolging door de politie. Die voerden naar Broek in Waterland. Daar vluchtten de verdachten een weiland in op de hielen gezeten door tientallen agenten. Op beelden is te zien dat agenten daar op de vluchtende mensen schieten. Een verdachte is omgekomen. Twee verdachten zouden gewond zijn. In de buurt zijn meerdere auto’s in brand gestoken.

De politie heeft tientallen agenten naar Broek in Waterland gestuurd, en er cirkelt een politiehelikopter rond het dorp. Volgens de Amsterdamse politie zijn er nog drie auto’s ‘in beweging’. Mogelijk zijn er dus nog overvallers voortvluchtig.

Op Dumpert zijn beelden te zien van de aanhouding op de A16.

Via RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.