Afgelopen vrijdagavond zong de sopraan Jenny Haisma liederen van Franz Liszt, Chopin en Pauline Viardot Garcia, met Ben Martin Weijand aan de vleugel. Sterfotograaf Winish Chedi was erbij.

Concertlocatie Pro Rege werd omgetoverd tot de salon van Marie d’Agoult. In deze Parijse salon werden in het midden van de 19de eeuw concerten gehouden in aanwezigheid van beroemde schrijvers, schilders en musici.

De avond stond in het teken van de schrijfster George Sand, pseudoniem voor Aurore Dupin. Zij vormde de rode draad in dit bijzondere liederenprogramma. George Sand onderhield innige vriendschappen met Liszt en Pauline Viardot Garcia. George Sand vond inspiratie in muziek, die zij als hoogste kunst beschouwde. Zij omschreef deze fascinatie als ‘muziek geeft uitdrukking aan het verborgene en grootste waar de ziel van droomt. Het is een openbaring van het onbegrensde’. Tijdens deze huisconcerten ontmoette Sand ook Chopin waarmee zij een onstuimige liefdesrelatie kreeg.

hommage aan George San

De Kralingse stichting Muzikc organiseert zonder ophouden concerten in Pro Rege aan de Oudedijk 113. Het volgende concert? Op vrijdagavond 18 december: ‘Toetsen en fluiten’, kerstconcert met Yana Mamonova (sopraan), Katja Pitelina (dwarsfluit en traverso), Anna den HertogKarpenko (orgel en piano). Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: 12,50; 10,- in de voorverkoop. Combinatie tickets met het concert van vrijdag 29 januari met dezelfde musici kosten 18,-. Alleen te bestellen via kaarten@muzikc.nl. Zie: www.muzikc.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)