‘Het ergste is dat ze je gewoon gedag zeggen als je voorbij komt. En als je dan weg bent, breken ze bij je in. Dat vind ik vies’, zei de bewoonster van de Oudedijk onlangs geëmotioneerd in de rechtszaal. Ze herkende inbraakverdachte Mustafa T. (25) als één van de jongeren die regelmatig bij haar voor de deur op het pleintje rondhangen. Op het ingedrukte glasplaatje in haar voordeur is een vingerafdruk van de Kralinger gevonden.

Met zijn aanhouding denkt de politie ook de inbreker te pakken te hebben die twee keer toesloeg aan de Niels Bohrplaats in Rotterdam-Ommoord, waar deze zomer via bovenlichten klapramen zijn geopend en waar sieraden, een laptop en 800 euro aan VVVbonnen werden ontvreemd. Bij de inval in zijn ouderlijk huis trof de politie in de slaapkamer van de zus van de beperkt ontwikkelde Kralinger een horloge, dat een bewoonster uit Ommoord als haar eigendom herkende en ook een zonnebril.

Vriendin
‘Die was niet gestolen, maar had een vriendin in mijn auto laten liggen’, zei de verdachte tegen de rechter. De Kralinger zei met grote regelmaat zijn broer, die werkt als pakketbezorger, te helpen. Dat verklaart de vondst van zijn hand- en vingerafdrukken op deuren en raamsponningen op verschillende plaatsen, zegt hij. En dat hij zijn arrestantenbegeleidster op het politiebureau na zijn aanhouding ernstig beledigde kwam doordat zij over zijn moeder sprak, beweerde verdachte.

Eis
Voor de Kralingse inbraak en één bewezen verklaarde inbraak in Ommoord eist Justitie tegen de wajonger met 16 kantjes strafblad zes maanden cel. Hij zou de bewoonster van de Oudedijk met 600 euro schadeloos moeten stellen. Uitspraak over twee weken.

(van onze rechtbankverslaggever)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]