Elisabeth en Bert sluiten in Nederland de deur van het zekere leven en gaan het avontuur van onzekerheid tegemoet. De komende jaren gaan zij ontwikkelingswerk in Mongolië doen en ze vertrouwen er op dat anderen dit willen ondersteunen en zo een steentje zullen bijdragen. Zij zijn niet de druppel op de gloeiende plaat, maar de druppel die straks de emmer laat overstromen doordat anderen geraakt worden om mee te helpen verder te bouwen.


Elisabeth en Bert

Misschien zijn we wel verschillend in karakter, maar we vullen elkaar goed aan. Organiseren doen we iedere dag en kunnen goed vooruit kijken met een positieve blik. We staan open voor veranderingen en gaan het avontuur niet uit de weg. Klaar staan voor anderen en geven wat je kan is voor ons van levensbelang. Voor ons is dit het moment om te kiezen voor een ander leven. Een leven voor anderen. We houden ervan om de natuur in te trekken door te wandelen en te fietsen. Ook genieten we van cultuur en muziek. We leven in een stad met een gemêleerde culturele omgeving. Daarnaast hebben we ook veel van de wereld gezien. Van zuid naar noord en van oost naar west.

In het werk is Bert met onderwijs bezig en Elisabeth stuurt een administratieve afdeling aan. We hebben alles wat we graag zouden willen, maar zien nu de kans om ook te geven aan kinderen die het nodig hebben. Die geen kansen hebben. Wij willen ons steentje bijdragen, zodat ze later op eigen benen kunnen staan. We hopen dat ze ook het geluk proeven welke wij al jaren hebben ontvangen.

Mongolie02

Afgelopen jaar
Het afgelopen jaar hebben we ons veelvuldig ingezet voor onze naasten. Niet alleen in het werk naar collega’s en leerlingen, maar ook in de verschillende organisaties. In de vakantie hebben we geholpen in het kinderkamp ‘de Herikon’ en het zomerkamp in Mongolië. Om de week helpt Bert mee met Maaltijd en Meer voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Elisabeth zet zich in met hand en spandiensten voor de organisatie Asian foundation.

Geraakt
Toen Bert terugkwam uit Mongolië waren het niet alleen de verhalen, maar waren het ook de indrukken die hij had meegenomen waardoor Elisabeth geraakt werd. De steun en de liefde die je aan de kinderen geeft en met weinig middelen toch gelukkig zijn. Elkaar hebben in goede en slechte tijden. Een verleden van de straat naar een geborgen omgeving, zodat er weer kansen zijn voor de toekomst. Een stichting die met hart en ziel zich hard maakt voor elk kind, want ieder kind telt mee en is uniek. Je krijgt zoveel meer, dan wat je geeft. (www.asianfoundation.nl)

Mongolie04

Hoe nu verder
Op dit moment zijn we letterlijk en figuurlijk alles aan het opruimen, wegdoen en verkopen. Ons klaarmaken voor Mongolië door ons voor te bereiden op een jaar All Nations: groeien in geloof vanuit je hart en handen en niet alleen met je verstand. Te ontdekken hoe anders je bent met een Cross Culturele training, maar ook leren overdragen van kennis en praktische vaardigheden (haar knippen, auto repareren). Voldoende bagage krijgen om voor langere tijd aan de slag te gaan in een land waar de nood heel hoog is.

Na een opbouwend jaar vertrekken we om te bouwen in Mongolië. Een land zo groot en ruim, maar ook zo hard en koud. Mensen moeten iedere dag zien te overleven en krijgen geen kans om verder te kijken naar de toekomst. Kinderen die moeten lijden door de verslaving van de ouders. Geen keuze hebben en op straat leven in het ijzige klimaat om het geweld van thuis te ontvluchten.

Wij sluiten in Nederland de deur van het zekere leven en gaan het avontuur van onzekerheid tegemoet. Ons vertrouwen dat anderen ons willen steunen in het werk en zo een steentje bijdragen. Wij zijn niet de druppel op de gloeiende plaat, maar de druppel die straks de emmer laat overstromen doordat anderen geraakt worden om mee te helpen verder te bouwen.

Mongolie03

Ondersteun Ontwikkelingswerk Elisabeth en Bert
Meedoen is niet stilstaan, maar geven wat je kan. Jij helpt ons en wij helpen anderen. Afhankelijk zijn is vertrouwen en bouwen op elkaar. Elke bijdrage is welkom!

Download hier het inschrijfformulier
E-mail: tcmensert@hotmail.com
Giften: rekeningnr 5699393, t.n.v. Brandaris te Bleiswijk (aftrekbaar voor de belasting, ANBI)