Onderscheiding De Boezemvriend: © Winish Chedi

De wijkraad Kralingen wil graag een goede traditie in ere houden. Diegenen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de wijk kunnen ook dit jaar in het openbaar een blijk van waardering ontvangen.

Gewoonte daarbij is dat bewoners worden opgeroepen om hiervoor personen of organisaties en groepen te nomineren. Zo wordt voorkomen dat iemand over het hoofd wordt gezien en worden de bewoners erbij betrokken.

De wijkraad kent twee soorten onderscheidingen:
Het ‘Zonnetje’: een aanmoedigingsprijs voor de leukste en/of best geslaagde bewonersinitiatieven en betrokken vrijwilligers in de wijk. Het gaat daarbij om de bewonersinitiatieven die in het afgelopen jaar zijn ondersteund door de wijkraad, maar ook initiatieven die niet financieel zijn ondersteund of vrijwilligers die al lang actief zijn in de wijk.

‘De Boezemvriend’: Dit is de hoogste onderscheiding die het gebied Kralingen-Crooswijk kent. Ze wordt toegekend aan een persoon of (bij uitzondering) organisatie die zich op zeer bijzondere wijze voor het gebied Kralingen-Crooswijk heeft ingezet en wordt uitgereikt door de wijkraad Kralingen of Crooswijk.

Een jury, bestaande uit leden van de wijkraad, zal uit de genomineerden een keuze maken. De onderscheidingen zullen worden uitgereikt op 18 december 2023 in de Paleiszaal De Esch. Inloop vanaf 19.30 uur. Bent u betrokken bij de wijk en wilt u kennismaken met de wijkraad en andere bewoners en vrijwilligers in de wijk? Dan bent u van harte welkom.

Iedereen die suggesties heeft voor personen, groepen of organisaties die voor één van deze onderscheidingen in aanmerking zouden kunnen komen wordt opgeroepen deze in te dienen vóór 28 november 2023 bij gebiedkralingen crooswijk@rotterdam.nl, voorzien van een onderbouwing.

(ingezonden mededeling Wijkraad Kralingen)

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.