(FOTO: voedselbank) Blik in de kleedkamer, waar alle goederen werden verzameld die jeugdspelers van Excelsior Rotterdam in de afgelopen weken hebben opgehaald.

De jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam heeft voor zo’n tienduizend euro aan producten opgehaald voor de Voedselbank. Alle goederen werden in de afgelopen weken verzameld in een van de kleedkamers op het complex. Vorige week vertrok een volle vrachtwagen van de Voedselbank met de spullen, waarmee een heleboel gezinnen in de regio geholpen kunnen worden.

Hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem is trots op het uiteindelijke resultaat: ,,Als je met z’n allen zo’n project oppakt en je haalt voor ruim 10.000 euro aan spullen op, dan denk ik dat we ons werk goed hebben gedaan. Daar wil ik iedereen die heeft meegedaan voor bedanken.’’ Naast de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam, zamelde ook Sportclub Excelsior producten in en volgden amateurpartner Binnenmaas en BVO De Graafschap het voorbeeld van Excelsior.

Coronavirus
Het plan om iets te doen voor de Voedselbank leefde al langer bij Marco van Lochem, maar in de tijd waarin het coronavirus bepalend is voor alles en iedereen in ons dagelijks leven, werd besloten om deze actie nu concreet op te pakken. ,,De Voedselbank komt in deze voor iedereen onzekere tijd allerlei spullen tekort, terwijl er veel mensen zijn die een beroep op deze voorziening moeten doen’’, weet Van Lochem.

,,Daarom hebben wij onze jeugdspelers gevraagd om thuis met hun ouders de provisiekasten te checken en voedsel te schenken aan dit mooie project. We hebben alle producten verzameld in de kleedkamer en ik moet zeggen dat die op een bepaald moment behoorlijk vol stond. Uiteindelijk hebben we dus voor ruim tienduizend euro aan producten opgehaald en daarmee kunnen we een flink aantal gezinnen mooie feestdagen bezorgen.’’

Excelsior Adventskalender
Intussen moet Excelsior Rotterdam het, net als alle andere betaaldvoetbalclubs, nog steeds doen zonder de steun van haar supporters. Vanwege de coronamaatregelen blijven de tribunes nog steeds leeg en moeten de fans de wedstrijden volgen via FOX Sports. Wel start Excelsior Rotterdam in december een actie waarmee fans toffe prijzen kunnen winnen en gebruik kunnen maken van speciale acties. Wil jij ook meedoen met de Excelsior Adventskalender? Schrijf je dan nu in via sbvexcelsior.nl/adventskalender.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.