Zaterdag 11 juni vindt er in de Hoflaankerk aan de Oudedijk een bijzonder concert plaats in de orgelconcertserie IN THE PICTURE van Rotterdam Orgelstad.

Deze serie verbindt de orgelmuziek aan beeldende kunst. In het aanstaande concert is te horen hoe organiste Tannie van Loon een hommage brengt aan Vincent van Gogh. (Pastorale J. Vermulst 1925-1995). Tijdens het concert worden op twee grote beeldschermen schilderijen, foto’s of andere beelden uit de tijd waarin de muziek geschreven is, getoond. U hoort dus niet alleen de prachtige muziek die Tannie van Loon ten gehore zal brengen, maar ziet er ook beelden bij. Tussen de muziekdelen in zal er steeds iets over de componist en de schilder of de tijdsgeest worden verteld.

hoflaankerk02

De organiste Tannie van Loon studeerde schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Piano bij Ton Demmers en orgel bij de onlangs overleden organist Bram Beekman. In het kader van de 2e fase opleiding orgel volgde zij tevens interpretatielessen bij Ewald Kooiman (Amsterdam), Ad van Sleuwen (Hilvarenbeek), Theo Jellema (Leeuwarden) en Eric Lebrun (Parijs).

Tannie is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst. Voor de Brabantse Orgelfederatie heeft Tannie medewerking verleend aan een aantal cd-opnames van de meest bijzondere orgels in Brabant. Tannie geeft regelmatig concerten o.a. in de kathedralen van Den Bosch, Brugge en Brussel, de Grote Kerk in Breda, de universiteitskerk St. May the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig.

Tannie speelt sinds 2015 ook in “Tango de Barrio” (een trio van bandoneon, viool en piano).

Kortom, een zeer begaafde musicus die het waard is om naar te komen luisteren!

Zaterdagavond 11 juni
Hoflaankerk Oudedijk 2
Rotterdam-Kralingen
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: vrije gift bij het verlaten van de kerk