Afgelopen zaterdag werd er ‘vuil geprikt’ in de Lusthofstraat. De bewoners van het Lusthofkwartier, de ondernemers van de winkeliersvereniging en de studenten van RSC/RVSV hadden daartoe de handen in elkaar geslagen. De plaatselijke VVD-ers haakten (slim) aan. Ze hielpen mee met het schoonmaken van de straat en deelden bloemetjes uit. Wie weet zou dat nog extra stemmen opleveren? Bij navraag bleek dat niet bekend was om wat voor bloemetjes het ging. Begonia? Petunia? De aankoopbon bracht uitkomst: Primula!

De weersomstandigheden waren niet echt ideaal. Flinke windstoten bemoeilijkten de schoonmaakactie en VVD-er Herbert van Sluys (5e foto) moest achter zijn pet aan.

Meer foto’s hier

Herbert van Sluys

VVD-campagneleider voor Rotterdam Mari van Wagtendonk deelde ook bloemetjes uit (3e foto) en werd samen met Karima Bouchtaoui geportretteerd (4e foto) en Maaike Slingerland en Herbert van Sluijs keken ook gezamenlijk in de lens (laatste foto).

De Winkeliersvereniging (BIZ – Bedrijven Investeringszone) Lusthofstraat werd vertegenwoordigd door voorzitter Marco de Jong. Hij deelde samen met zijn helpsters Evelien en Noortje flesjes bronwater, met het logo van de winkeliersvereniging, en ballonnen (zit geen helium in!”) uit”. Zijn slogan afgelopen zaterdag: ‘vuil eruit, gezelligheid erin!’

Meer foto’s hier

Dotje en Lotje

Aan het einde van de middag deed Marco ook de nieuwe locatie van de winkel van Lia van Weelden, House of Seasons aan. Lia verhuisde onlangs van de hoek Voorschoterlaan / Lusthofstraat naar de Waterloostraat 88-A. (met een riant zicht op de Lusthofstraat) Marco had niet alleen bronwater bij zich voor Lia maar ook een flesje champagne. Op dat moment was ook aanwezig Evelien Spits, helemaal uit Zierikzee. Evelien en Lia kunnen het erg goed met elkaar vinden, o.m. omdat zij allebei er een ‘ruwharige teckel’ eropna houden. Die van Evelien heet ‘Dotje’ en die van Lia ‘Lotje’. Volgens Lia zijn de hondjes ‘gewoon’ vriendinnen. Dotje ging graag met haar Zeeuwse bazin op de foto. Lotje blijft altijd thuis als Lia aan het werk is. Helaas!

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.