Robot, snuisterijen en VR-dementiebril

mrt 20, 19 Robot, snuisterijen en VR-dementiebril

Jojanneke Wurth, participatiecoördinator mantelzorg en familie & mantelzorgcoach in Aafje Hoppesteyn hield een wit beestje in haar armen, die luisterde (?) naar de naam ‘Witje’. Deze robot-zeehond, want dat is het, blijkt dementerende mensen te plezieren. Als het wordt geaaid, beweegt het, maakt geluidjes en doet genotvol de oogjes dicht. De demonstratie vond plaats tijdens de Open Dag in zorgcentrum / ouderenhuisvesting Hoppesteyn, op zaterdag 16 maart, ter gelegenheid van de ‘Week van Zorg en Welzijn.

Vrijwilligers Henny en Arie bestierden de ‘rommelmarkt’ met veel snuisterijen. De spulletjes waren afkomstig van de ‘huiskamer’ op de 13e etage van Hoppesteyn, waar het elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur ‘rommelmarkt’ is. De opbrengst gaat naar extra voorzieningen voor de Hoppesteyn-bewoners, zoals een ijskar waar je gratis een ijsje kunt bekomen.

Meer foto’s hier

Participatiecoördinator Joke de Waal demonstreerde de ‘VR (virtual reality) – dementiebril’. De Sterfotograaf zette die ook op en belandde in de verontrustende werkelijkheid van een oudere mevrouw die dementeerde.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *