Bekijk de VPRO-serie ‘Naar de bibliotheek’ in de Boekenweek

mrt 20, 19 Bekijk de VPRO-serie ‘Naar de bibliotheek’ in de Boekenweek

Documentairemaker Frans Bromet bezoekt Bibliotheek Rotterdam

Rotterdam, 20 maart 2019 – In de week van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek. Van maandag tot en met vrijdag wordt de serie ‘Naar de bibliotheek’ op tv uitgezonden. Documentairemaker Frans Bromet ging met zijn team in opdracht van de VPRO langs acht openbare bibliotheken in Nederland waaronder Bibliotheek Rotterdam.

In de documentairereeks laat Frans Bromet zien dat de bibliotheek allang niet meer alleen een uitleenpunt voor boeken is. Het is een gratis, openbare plek waar je allerlei verschillende mensen kunt ontmoeten. De serie focust op bibliotheekbezoekers en hun verhalen. In Rotterdam ging de filmploeg onder andere op pad met de bibliobus, gingen ze langs de vestigingen in Delfshaven en Hoek van Holland en filmden ze ‘levende boeken’ tijdens Human Library.

Het resultaat is te zien van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart om 19.15 uur op NPO2.

Over Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is er voor álle Rotterdammers: een neutrale, toegankelijke plek met een schat aan actuele en betrouwbare informatie. Wij helpen Rotterdammers bewust, actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving. Maar de bibliotheek is meer dan een plek om je te ontwikkelen: ook voor ontdekking, ontmoeting en ontspanning kun je bij ons terecht.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *