Ondanks dat Excelsior zaterdag jl. een knap punt behaalde in de uitwedstrijd tegen Vitesse (0-0) zakten de Kralingers naar plaats zestien van de Eredivisie. Willem II – de tegenstander van komende vrijdag – staat één plek hoger. Hiermee is meteen het belang van deze thuiswedstrijd aangetoond.

Na een aantal nederlagen op rij wist Excelsior zaterdag in het Gelredome dus eindelijk weer eens een punt te pakken. De thuisploeg probeerde het wel om de Kralingse gasten te verslaan, maar de verdedigingsmuur van Excelsior bleek niet te slechten. De grootste kans in de wedstrijd was bovendien voor Excelsior. Helaas vergat Tom van Weert de bal opzij te leggen op de gereedstaande Adil Auassar, want anders was Excelsior wellicht zelfs met drie punten teruggekeerd naar Rotterdam.

Altijd winnen
,,Hij had de bal moeten geven”, vond ook Fons Groenendijk. ,,Dan had Adil Auassar hem waarschijnlijk zo binnengelopen. Ik kan wel leven met 0-0, maar ik wil altijd winnen en als je gelijkspeelt, verlies je ook twee punten. De momenten die we kregen hadden we beter moeten uitspelen. Dit is wel een belangrijk punt, gezien de fase waarin we zitten. Er komen heel belangrijke weken aan. Wij hebben er tegen Vitesse alles aan gedaan en met deze instelling kunnen wij het redden in de Eredivisie.”

Goede hoop
De wedstrijd van aanstaande vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) is dus erg belangrijk. Eerder in het seizoen wist Excelsior in Tilburg met 2-3 van Willem II te winnen. Toen steeg Excelsior naar de tiende plaats van de Eredivisie. De Kralingers zaten destijds in een betere fase dan nu, al geven de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen PSV en het duel tegen Vitesse goede hoop op betere tijden.

Tom van Weert in actie 550

Tom van Weert in actie in de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse. Foto: Jan den Breejen

Tickets
Excelsior kan de steun van de supporters weer meer dan goed gebruiken. Bestel daarom nu tickets voor de wedstrijd tegen Willem II via www.excelsiortickets.nl. Daar zijn tevens kaarten te koop voor de komende thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag (zondag 14 februari, aanvang 14.30 uur) en N.E.C. (vrijdag 26 februari, aanvang 20.00 uur). Via de administratie en (indien nog beschikbaar) op de wedstrijddag aan de stadionkassa, kun je deze tickets ook kopen zonder clubkaart. Wil je Excelsior steunen in de uitwedstrijd tegen Ajax op zondag 21 februari? Ook deze tickets zijn te koop via de webshop.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)