Er heerste een gemoedelijke sfeer afgelopen donderdagavond in Galerie Kralingen. Een kleine 100 mensen waren bijeengekomen om deze Russische Avond tot een succes te maken.

Het doel was een mooi bedrag bijeen te brengen voor Rijvereniging De Hazelaar waardoor  minder valide kinderen van Huize Thomas weer verzekerd waren van een jaar lang gratis paardrijden.

De musici die allemaal belangeloos aan dit mooie doel meewerkten voerden met grote verve de muziekstukken uit. De bezoekers genoten dan ook volop van de klassieke werken voor piano,viool, altviool en cello. Zoals daar waren een trio, etude en 3 preludes van Rachmaninov vandaar dat we dit wel een Russische avond mogen noemen.

soroptimist

Verder viel er ook nog te genieten van een prachtig stuk op vleugel van Glinka, de vader van de Romantische Russische muziek. En dan Vask, de Letse componist , prachtige verstilde muziek. Tot slot  een stuk van Brahms. Kortom het publiek genoot van deze succesvolle avond.

Soroptimist International club Rotterdam kon de voorzitter van Rijvereniging De Hazelaar aan het eind van de avond dan ook blij maken met een cheque ter waarde van € 2.500,- De opbrengst van deze avond was namelijk verdubbeld door het NSGK, Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind.

Wat begon als een huis kamerconcert en nu plaats vond in Galerie Kralingen is misschien het begin van een traditie. En dan volgend jaar in de kleine zaal van De Doelen? grapte een van de bezoekers.

Soroptimist International club Rotterdam

soroptimist02