Medewerkers van Stadstoezicht Rotterdam die werken tijdens de jaarwisseling houden zich voornamelijk bezig met het handhaven van de nieuwe vuurwerkregels. Er worden geen extra stadswachten ingezet, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Eerder werd al bekend dat 31 plekken in Rotterdam als vuurwerkvrije zone worden aangemerkt. Rondom Oud en Nieuw mag op deze plaatsen geen vuurwerk worden afgestoken. Wie dat wel doet, riskeert een boete van 100 euro.

De politie helpt tijdens de jaarwisseling de medewerkers van stadstoezicht en grijpt in als dat nodig is.

Burgemeester Aboutaleb presenteerde dinsdag op de Talmaschool de gemeentelijke plannen voor Oud en Nieuw. Bij die gelegenheid deelde de burgemeester veiligheidsbrillen uit aan de leerlingen. In totaal worden in Rotterdam zo’n 60.000 gratis veiligheidsbrillen aan kinderen verstrekt.”Mede door deze bril zijn er vorig jaar bij kinderen onder de 12 jaar geen blinde ogen ontstaan”, aldus Aboutaleb.

Ook was er de aftrap van een grote campagne om mensen in te lichten over de nieuwe tijden waarop vuurwerk mag worden afgestoken: van 31 december 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari. Wie dat buiten deze tijd doet, riskeert eveneens een boete van 100 euro.

rijnmond_offline

 

 

 

Via: RTV Rijnmond