De ‘nekschopper’ die in juni een scholiere in elkaar trapte, heeft dinsdag een maand jeugddetentie en zestig uur werkstraf gekregen van de rechter in Rotterdam.

De zaak trok in juni veel aandacht omdat de mishandeling van een scholiere was gefilmd. Op het filmpje ​is te zien hoe een meisje wordt belaagd door een groepje medescholieren, net buiten het Rotterdamse Thorbecke College. Een van de jongens schopt haar onderuit. Als ze op de grond ligt, trapt hij haar ook in haar nek.

Volgens de rechter was er een ruzie voorafgegaan aan de mishandeling, waarbij de jongen werd opgejut en aangemoedigd door medescholieren. De jongen moet van de rechter ook gedurende twee jaar trainingen volgen om zijn agressie te leren beheersen. Verder krijgt hij een behandeling waarbij het hele gezin betrokken is.

Wapen
De Rotterdamse jongen stond naast de mishandeling ook terecht voor het bezit van een stroomstootwapen. Het voorwerp was door de school in beslag genomen en aan de moeder gegeven. Volgens de rechter is er geen bewijs dat de jongen het wapen in bezit heeft gehad en daarom werd hij daarvoor vrijgesproken. Volgens deskundigen is hij licht verminderd toerekeningsvatbaar.

De verdachte zat nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. Daarom moet hij nu alsnog een werkstraf van vijftig uur uitvoeren die hij destijds voorwaardelijk had gekregen. In totaal heeft hij dus nog 110 uur taakstraf op zijn naam staan.

Ouders Jewel kunnen leven met uitspraak
De ouders van de in elkaar geschopte Jewel kunnen met de straf leven. “Natuurlijk hadden we graag een onvoorwaardelijke straf gezien, maar het is wat het nu is. Ik hoop dat hij er wat van leert. Jewel heeft haar woordje kunnen doen tijdens de rechtszaak en daar had ze een goed gevoel bij”, vertelt moeder Jacqueline.

Volgens haar gaat het steeds beter met Jewel, die haar leven weer helemaal heeft opgepakt.

rijnmond_offline

 

 

 

Via RTV Rijnmond