Gert Stolk startte in 2015, samen met Harold Hugenholtz ‘De Admiraliteit – Dranken’. Sindsdien breidden de zaken zich gestadig uit, zodat het noodzakelijk werd naar versterking te zoeken.

Carrie
Op 1 juli jl. is Carrie Janssen bij De Admiraliteit – Dranken in dienst getreden. Carrie komt oorspronkelijk uit de wereld van hotel- en horecaprojectmanagement. Hij was 15 jaar werkzaam in het buitenland en keerde daarna terug naar de (Rotterdamse) horeca. Zijn passie en specialiteit? Wijn-spijs combinaties!

Gert openbaart dat hij en Harold regelmatig contact hebben met Keurslager Van Linschoten en Vishandel Ruud Den Haan, beide gerenommeerde Kralingse bedrijven. Het gaat dan over huidige en toekomstige culinaire producten en trends die tevens van belang zijn voor de juiste wijn-spijs combinaties en advies aan de klanten.

Wijn
Heel veel wijn in De Admiraliteit Dranken, van voortreff elijke huiswijnen tot de (duurdere) grand cru’s. Wijn komt tegenwoordig overal vandaan en de druivensoorten zijn talloos. Gert somt er moeiteloos een serie op: sauvignon, chardonnay, viognier, merlot, cabernet, shiraz, tempranillo, pinot noir, grüner veltliner, trebbiano, pinot grigio, carménère, grenache. Uit die benamingen is op te maken wat nog steeds de grote wijnlanden zijn in Europa. Wijnen om zomaar te drinken op een gezellig moment of voor, tijdens en ná het eten. Rood, wit en rosé uit de zonnige landen waar we graag op vakantie gaan.

Gedistilleerd / Port en sherry
De voorraad gedistilleerd is compleet, plm. 250 soorten (!) en tamelijk ‘diep’. Dat wil zeggen dat er van elke ‘sterke drank’ er minimaal 10 soorten zijn. Cognac, rum, whisky, wodka, jenever, gin, enz. You name it.

Ook de likeuren zijn goed vertegenwoordigd. Alle typen zijn in huis. (Gert is een liefhebber van Cuarenta Y Tres) Hetzelfde geldt voor de sherry en de port. Volgens Gert ten onrechte verontachtzaamd de laatste jaren. Hebt u wel’s een oude port of sherry geproefd? De zachte smaak is een openbaring!

Afgelopen zaterdagmiddag in de winkel Gert Stolk, links, en Carrie Janssen. Harold Hugenholtz kon er op dat moment niet bij zijn maar gelukkig had Gert nog een foto van hem beschikbaar.

Bier
Heel hedendaags in De Admiraliteit – Dranken is het ruime assortiment speciaalbieren maar Gert vindt dat de kwaliteit van de alcoholvrije bieren de laatste jaren steeds beter wordt. Het zou best ’s kunnen dat Youp van ’t Hek nu ook een soort van ‘Buckler-lul’ is geworden. Er is dan ook een ruime keuze. Speciale vermelding verdient de Lowlander 0% (Amsterdamse brouwerij. Het is niet anders), een voortreff elijk biertje, volgens Gert. Het kan dus wel.

Horeca
De Admiraliteit – Dranken is inmiddels een bekende speler wat betreft horeca leveranties in Rotterdam. Voor een wijnkaart van hoog niveau in een restaurant draaien ze de hand niet om en ook de levering van fusten bier, welke dan ook, is geen probleem. Kom’s langs en maak een praatje, aan de grote tafel achterin de slijterij. Gert en Harold kunnen u een hoop vertellen over wat ze in huis hebben.

Harold Hugenholtz

Proeverijen
U wilt graag kennismaken met iets nieuws? Elke vrijdag en zaterdag kan dat aan de volle proeftafel, met wisselende, seizoensgerelateerde thema’s. Afgelopen zaterdag introduceerde Alain Odijk van Odijk Wijnimport de champagnes van Yannick Prévoteau, wijnboer vlakbij Reims. Absoluut geen gewone ‘bubbels’! De ideale temperatuur van een champagne? Die hangt af van de soort champagne en het moment van de dag. 4 tot 6 graden Celsius, daarover worden Alain en Gert het, na wat heen en weer praten, eens.

Relatiegeschenken
De zomer is nog niet voorbij maar voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Dus is het nu de tijd om na te denken over relatiegeschenken of kerstpakketten, zo u wilt. In De Admiraliteit – Dranken kunnen pakketten op maat en geheel naar uw wensen worden samengesteld. Zowel zakelijk als voor particulieren. Desgewenst levering aan huis.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.