Etalage Vlietlaan 16
Aan de Vlietlaan 16 is een etalage van Woonstad beschikbaar gesteld voor kunstenaars. Als cultuurscout bemiddel ik tussen ‘de etalage’ en die kunstenaars en heb de afgelopen 1,5 jaar al veel kunstwerken een plekje kunnen bieden.
Na een gesprek met Robert Rost (kunstenaar en tevens docent), is er voor gekozen om 6 maanden lang studenten van de Willem de Kooning in de etalage te laten exposeren. De aankomende maand is dat Riq.
“Toen de Rotterdamse illustrator Riq nog een kind was werd hij veel voorgelezen uit kinderboeken. De tekst was voor hem echter overbodig: “Ik kon zelf een veel leuker verhaal verzinnen aan de hand van de plaatjes.” De fantasie die Riq had als kind toont hij nu in zijn werk. Symboliek, surrealisme, symmetrie, dikke lijnen en invloeden van graffiti en cartoons zijn kenmerkend voor zijn werk.”

Riq
behance.net/riq
Zijn werk is nog tot half februari te zien.

Cursussen
In het nieuwe jaar starten er weer veel creatieve cursussen in de deelgemeente.

Atelier Miedema – Kunstzaterdagen
De Kunstzaterdagen zijn workshops waarbij je alles hoort over het leven en werk van de kunstenaar aan de hand van zijn schilderijen.
Datum: zaterdag 25 januari (Mondriaan)
Tijd: 14.30-17.00 uur
Kosten: € 22,50 p.p. (incl. materialen, koffie/thee, lekkers)
www.atelier-miedema.nl

Studio Kolectiv – Tekencursussen
Een nieuw seizoen vol nieuwe technieken, gezellige groepen en creatieve uitdagingen!
Datum: Vanaf 27 januari
Tijd: 20.00-22.00 uur
Kosten: €185,00 excl. materialen voor 10 weken

Studio Kolectiv
www.studiokolectiv.com

Tekenpraktijk Turkoois – Een engel op je pad
Op een ontspannen en onderzoekende manier engelen tekenen en ontmoeten.
Datum: zaterdag 15 februari
Tijd: 10.00- ± 16.30 uur
Kosten: € 75,00 incl. materialen, lunch en reading
www.tekenpraktijkturkoois.com

Jongerenbijdrageregeling
Als jongere wil je ook wel eens wat. Neem zelf initiatief en vraag voor jouw idee geld aan via de Jongerenbijdrageregeling.
De nieuwe sluitingsronde is op 12 februari. Oftewel nieuwe ronde, … juist, nieuwe kansen! Heb jij een geweldig idee met een maatschappelijk doel? Ben jij tussen de 12 en 27 jaar en werkend, wonend of studerend in Rotterdam? Heb je geen idee hoe je aan geld moet komen? Dan is de JBR precies wat voor jou!

JBRlogo_hr

Lever jouw goede idee in door te mailennaarjbr@thuisopstraat.nl! Doe dit voor 12 februari, dan nodigen zij jou kort daarna uit om jouw project te komen presenteren en maak je kans op € 2.000,-!
jongerenbijdrageregeling.nl

Wilt u meer informatie over culturele activiteiten of aanbod? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van de cultuurscout via kc@cultuurscouts.com
Jolanda Copier, cultuurscout Kralingen-Crooswijk.