Het is niet de eerste keer dat wij een tafel reserveren bij MagnEETcafé op de Oudedijk en zeker ook niet de laatste keer. Wij aten er al vaak heel cosy met zijn tweetjes, maar ook meerdere malen met een grote groep, bijvoorbeeld ter ere van een verjaardag en ook van een bruiloft. MagnEETcafé biedt veel variatie.

De MagnEETcafés beschikken over een uitgebreide menukaart voor lunch en diner. Naast de bekende ‘klassiekers’ als spareribs, saté en sliptong vermeldt de kaart ook een grote variatie aan gerechten voor degenen die van meer culinair avontuur houden. Bovendien zijn er regelmatig wisselende specialiteiten, waarbij mosselen, asperges en wild als seizoensgerechten niet ontbreken. Voor grotere groepen zijn er 3 verschillende driegangen-keuzemenu’s. Die zijn in overleg samen te stellen en dan zal de prijs per persoon u reuze sympathiek aandoen.

magneet02Proevers
Een van die variaties is om gezellig wat te drinken en daarbij niet te eten, maar te ‘proeven’. Deze ‘proevers’ kosten zes euro en ze zijn er koud en warm. Keuze genoeg, van een carpaccio van runderhaas met balsamicodressing of truffelmayonaise tot saté van kipfilet met satésaus en kroepoek. Het zijn een soort tapas, maar met meer dan alleen Spaanse ingrediënten. Ideaal voor mensen die van kleinere porties houden.

High Tea
En dan is er ook nog de High Tea, een topper, te bestellen vanaf twee personen. Het kenmerk is overdaad: mini muffins, cupcakes, scones, brownies, chocoladegebak, quiches, zalmsandwiches, kipsandwiches, sinaasappelmarmelade, onbeperkt thee en dat alles passeert de revue voor 15 euro p.p.

magneet

Valentijnsdag
En op 14 februari (jawel, Valentijnsdag) kan men een verrukkelijk driegangenmenu reserveren via magneetcafe.nl. Dan worden u en uw geliefde helemaal flink in de watten gelegd.

U vindt MagnEETcafés in de regio Rotterdam-Rijnmond in Kralingen, Rhoon/Poortugaal en Heenvliet.
 
MagnEETcafé
Oudedijk 4
(naast de Hoflaankerk)
Tel. 010-4140377
voor meer info: www.etenbij.nl

 

Wijnwinnaar – De Kralingse Wijspecialist

kralwijn-logo

Huiselijke sfeer bij Van Stralen
Els hoeft niet meteen wijn die jarenlang in de wijnkelder heeft gelegen, maar een rosé gaat er altijd wel in. Dat was te merken aan haar bon van een etentje in ‘Eten bij Van Stralen’ op de Oudedijk. Ze vierde aldaar haar verjaardag met haar ouders en enkele intimi. Ze maakten drie flessen rosé soldaat. En een mooie fles rood voor bij de konijnenbout. De ouders van verpleegkundige Els hadden haar aangeraden om bij Van Stralen te gaan eten en daar heeft ze geen spijt van gekregen: ,,Ze vertelden al dat ik moest reserveren omdat het altijd druk is. En inderdaad, het was er druk en de sfeer was huiselijk. Dat kwam goed uit, want ik heb een hekel aan een stille zaak. Dat geroezemoes en dat geloop geeft altijd een gezellige stemming. Ik ga er zeker nog wel vaker eten.

wijn

Wijnwinnaar
En nu krijg ik ook nog zes flessen Beaujolais Primeur, dus mijn verjaardag is weer geslaagd.” Wilt u ook kans maken op een gratis doos heerlijke wijn uit het uitgebreide assortiment van DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST in de Lusthofstraat? Ga dan eten bij één van de restaurants op de pagina van STER CULINAIR en stuur de bon hiervan op naar DE STER, IJsclubstraat 37, 3061 GS, Rotterdam. Misschien bent u de volgende winnaar!

De Kralingse Wijnspecialist
Lusthofstraat 80/C
3061WH Rotterdam

kralwijn-logo