Op vrijdagavond 24 mei speelde De Green River Jass Band ‘Bevrijdingsmuziek’ in Pro Rege, aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen, voor een volle zaal. Muzikc (muzikc.nl) had het concert georganiseerd

In de oorlog was jazz verboden. De belangrijke rol die Joodse en zwarte musici in deze kunstvorm hadden, was de bezetter een doorn in het oog. Gelukkig hebben een aantal Rotterdamse jazzmusici de oorlog overleefd en na de bevrijding werd jazz al snel heel populair. Iets van de vrolijkheid van de bevrijdingsmuziek werd herbeleefd tijdens het concert op vrijdag 24 mei jl. in Pro Rege. Twintig jaar geleden sloot de Harbour Jazzclub zijn deuren, iets wat veel Rotterdammers nog steeds niet kunnen geloven. De Green River Jass Band, die ooit een vaste bespeler was van de Harbour Jazzclub, trad weer op. De bekende liedjes werden door het publiek meegezongen en er werd uitbundig gedanst.

Albert Jan Knoppe

Vlak voordat het concert begon wilde Albert Jan Knoppe, de oprichter en eigenaar van Harbour Jazzclub, nog graag nog even op de foto bij Pro Rege, met een van de authentieke reclameborden. Albert Jan Knoppe woont in Kralingen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.