De Keuken Kampioen Divisie is vijf speelronden onderweg en nu al is duidelijk dat niets zo onvoorspelbaar is als deze competitie. Er gebeurt altijd genoeg voor het publiek en dat zal ongetwijfeld ook aanstaande vrijdag weer het geval zijn. Dan speelt Excelsior Rotterdam in het eigen Van Donge & De Roo Stadion tegen Almere City.

Almere City staat na vijf speelronden – niet alle ploegen hebben overigens al vijf wedstrijden gespeeld – op de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior Rotterdam staat drie plekjes hoger met tien punten uit de eerste zes wedstrijden. De Kralingers hadden overigens aan kop van de ranglijst kunnen staan als afgelopen zaterdag in Deventer was gewonnen van Go Ahead Eagles.

Achterhoede
Daar zag het lang naar uit, want ondanks een 1-0 achterstand bij rust, boog Excelsior dit uiteindelijk om naar een 1-2 voorsprong. Twee treffers van Ahmad Mendes Moreira zorgden ervoor dat Excelsior met drie punten uit de Adelaarshorst leek te vertrekken. Helaas leidde een fout in de achterhoede een minuut voor tijd de gelijkmaker in van Go Ahead Eagles, 2-2.

,,Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunten, maar het is natuurlijk balen dat we de overwinning alsnog weggaven’’, zei doelpuntenmaker Mendes Moreira na afloop. ,,Ondanks dat ze aandrongen, had ik het gevoel dat we de overwinning wel over de streep zouden trekken. Ontzettend zuur dat ze dan op zo’n manier alsnog gelijk maken. Voor mij persoonlijk was het lekker dat ik twee keer scoorde, ondanks de bierdouche die ik van de supporters van Go Ahead Eagles kreeg, haha.’’

Foto: Jan den Breejen

Speciale actie
Losse kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Almere City zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Daar kun je tevens terecht voor een speciale actie van Excelsior Rotterdam. Als je voor drie thuiswedstrijden tot de winterstop kaarten bestelt, hoef je er maar twee te betalen! Overigens is het ook nog steeds mogelijk om een seizoenkaart te bestellen, waarmee je verzekerd bent van een ticket voor alle resterende thuisduels in de Keuken Kampioen Divisie en het bekerduel tegen NEC Nijmegen, dat wordt gespeeld op dinsdag 29 oktober a.s.

Voor de wedstrijd tegen Almere City kun je in het supportershome vrijdag een hapje eten en op het Fanplein terecht voor fanartikelen of een potje FIFA of tafelvoetbal. Kijk voor uitgebreide informatie over de activiteiten op www.sbvexcelsior.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.