Rotterdammers die een bezoek brengen aan het Kralingse Bos kunnen ook dit jaar weer de strijd aan gaan met zwerfafval in ruil voor een kop koffie. Onder de noemer ‘een bakkie voor een zakkie’ is een volle zak afval in te leveren bij drie horecaondernemers.

Bij Beach House Kralingse Bos, Boshut De Big en kinderboerderij de Kraal kunnen bezoekers een afvalknijper en een vuilniszak ophalen om het zwerfafval in te zamelen. Het inleveren van een volle zak bij één van de drie horecagelegenheden levert als bedankje een bakje koffie of andere consumptie op. Met het project slaan de ondernemers, de bezoekers en de gemeente de handen in één om het zwerfafval probleem in het bos tegen te gaan.

“Eigenlijk zouden mensen niet gestimuleerd hoeven te worden met een consumptie om afval op te ruimen, want het zou gewoon normaal moeten zijn. Maar dat is nu eenmaal zo, dus het is zeker wel een goed initiatief”, vertelt Kevin Coolem van Boshut de Big. “Ik zie ook ouders met kinderen rondlopen met de vuilniszakken en dat vind ik goed, want dan geef je je kind ook mee dat al het vuilnis naast de prullenbakken niet goed is.”

Ook Thijs van Overduin van kinderboerderij De Kraal is blij met het project. “Alle kleine beetjes helpen.” De kinderboerderij is onderdeel van Stichting Natuurstad Rotterdam en dus is duurzaamheid erg belangrijk. “Stadsbeheer doet al heel veel werk, maar het bos is en blijft heel druk bezocht en dus is het niet mogelijk voor de gemeente om al het afval op te ruimen. Daarom willen wij graag ons steentje bijdragen.” De kinderboerderij wil het wel nét wat anders aanpakken dan een ‘bakkie’ voor een zakkie. “Omdat wij een kinderboerderij zijn, willen wij in plaats van een bak koffie, een bakje voer aanbieden. Zodat het ook wat leuker wordt voor kinderen. Ze mogen dan zelf het voer geven aan de dieren op de boerderij.”

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.