Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers gratis een afspraak maken bij de vestigingen Hoogvliet, Ommoord, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (wijk Hoboken). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

Maak op tijd een afspraak
Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan vanaf dinsdag 29 januari. De telefonische afsprakenlijn is vanaf dan iedere dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 010 2816 337. Een afspraak maken kan ook door te mailen naar hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl.

Zelf aangifte doen
Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer of internet is welkom in de vestigingen Charlois, Ommoord, Centrale Bibliotheek, Delfshaven, IJsselmonde en Hoogvliet. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

Informatieavond
Wil je zelf je aangifte doen, maar heb je nog wat tips nodig? Op 7 maart verzorgt de Belastingwinkel in de Centrale Bibliotheek een informatieavond. Meld je hiervoor aan via hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl

Cursussen mediawijsheid
Bovendien kun je in veel bibliotheken het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden. Want steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal, maar niet iedereen is even digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek naast hulp bij belastingaangifte en het gebruik van computers ook cursussen mediawijsheid. Zoals les op maat, workshops Klik & Tik, voor wie voor het eerst aan de slag wil met internet en e-mail of PC-vaardig om je verder te bekwamen in toepassingen als Word en Windows 10. Of het Digicafé voor korte vragen op digitaal gebied. Ook biedt de bibliotheek de cursus Digisterker over het gebruik van een Digi-D bij overheidsdiensten, zorgverzekeraars etc.

Ruim duizend Rotterdammers
De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam verwacht gezien de opkomst afgelopen jaren in maart en april ruim duizend Rotterdammers te kunnen helpen met de belastingspreekuren.

Meer informatie: www.bibliotheek.rotterdam.nl/belastingen


Over Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is er voor álle Rotterdammers: een neutrale, toegankelijke plek met een schat aan actuele en betrouwbare informatie. Wij helpen Rotterdammers bewust, actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving. Maar de bibliotheek is meer dan een plek om je te ontwikkelen: ook voor ontdekking, ontmoeting en ontspanning kun je bij ons terecht.