Anneke Strasters van Bewonersgroep Slachthuisterrein (alweer) attendeerde De Ster op de ‘Informatiedag op de Koeweide’, vrijdagmiddag 24 september. Bewoners van het Slachthuisterrein werden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan diverse organisaties. Huisbaas Havensteder, Opzoomer Mee, Publieksvoorlichting010 (o.a. MeldR / Rattenoverlast), Politie, Stadstoezicht en Jeugdfonds Sport en Cultuur werkten mee.

Wijkagent
Wijkagent Dennis Boekhout liet zich welwillend fotograferen. Op de groepsfoto staat hij ook, samen met de boa’s William en Sander. Actieve Crooswijker Cor Jongenengel staat helemaal achteraan, Anneke Strasters vooraan rechts en raadslid John van Assendelft, voormalig lid Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, helemaal rechts.

Stroopwafels
Cultuurregisseur Talitha Holl ging rond met stroopwafels en woonconsulent Madhu Gobind van huisbaas Havensteder gaf De Ster een mooie tas (GROOS OP CROOSWIJK) mee. Zij ‘hoorde aan, verwees door en koppelde terug.’ Bewoners spraken haar aan met klachten, over reparaties en de steeds maar stijgende huur.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Vlinderstruik
Hanneke van Lunteren (68jr.) woont al 39 jaar op het Slachthuisterrein. Zij en nog meer bewoners ergeren zich er behoorlijk aan dat een grote vlinderstruik beschutting biedt aan ‘blowen, poepen en gebruik van lachgas’. Bellen met 14010 en melden met de app MeldR heeft nog niks opgeleverd. Hanneke wil alleen maar dat de vlinderstruik wordt gesnoeid. Wijkbeheerder van Havensteder Ron Klove heeft zich er ook mee bemoeid, tot dusver zonder resultaat. Als Hanneke mannen die in de binnentuin aan het schoffelen zijn  erop aanschiet, krijgt ze te horen ‘dat doen wij niet’. Wie biedt soelaas?

Ratten
Reyhan en Sterre van Stadsbeheer / Publiekvoorlichting gaven voorlichting over rattenoverlast. Er lopen nogal wat van die beestjes rond op het Slachthuisterrein. Het allerbelangrijkse om dat te voorkomen is geen etensresten op straat achter te laten. Kijk voor informatie op: rotterdam.nl/ratten. Bij rattenoverlast komt de gemeente gratis helpen. Bellen met 14010 of melden op rotterdam.nl/plaagdierbeheersing. Als u een rat hebt gezien, bel dan 14010 of meld het met de BuitenBeter app.

Jeugdfonds
Als er thuis te weinig geld is om mee te doen met sport of cultuur, kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur uitkomst bieden. Voor kinderen en jongeren van 0 t/m 17 jaar. Kijk op: jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.