Beste bewoners en ondernemers,

Binnenkort start de gemeente met werkzaamheden om de verkeersveiligheid te verbeteren op het kruispunt Zaagmolenbrug- Linker Rottekade. In deze brief informeren wij u over de planning en werkzaamheden.

Wat gaat er veranderen?
Het kruispunt Zaagmolenbrug – Linker Rottekade wordt onveilig gevonden door Rotterdammers, dit blijkt uit onderzoek. Vooral fietsers en voetgangers vinden het oversteken hier moeilijk. Daarom wordt dit kruispunt veiliger gemaakt

Linker Rottekade, aan de kant van de Noorderbrug
De oversteek voor fietsers wordt iets verder van het kruispunt af gelegd en minder lang. Daardoor worden overstekende fietsers beter gezien door autoverkeer dat vanaf de Zaagmolenbrug rechtsaf wil slaan. Voetgangers kunnen de oversteek nu al in 2 keer maken. Zij kunnen veilig stilstaan bij de twee met bestrating verhoogde eilanden. Deze eilanden worden groter gemaakt en het fietspad komt daar doorheen te liggen. Hierdoor kunnen ook de fietsers hier veilig stilstaan en de oversteek in 2 keer maken als dat nodig is.

Linker Rottekade, aan de kant van Crooswijksebocht
Door het verhoogde bestraatte eiland groter te maken wordt de oversteek voor voetgangers korter en veiliger. Automobilisten die vanaf de Linker Rottekade het kruispunt op willen rijden en moeten wachten staan door de veranderingen niet meer stil op het zebrapad. Overstekende voetgangers zijn hierdoor ook beter te zien voor het verkeer dat vanaf de brug linksaf en vanaf de Crooswijksestraat rechtsaf wil slaan naar de Linker Rottekade. Door het zebrapad iets op de schuiven komt er ook ruimte tussen het fietspad en het zebrapad waar een automobilist stil kan staan zonder het kruispunt of het zebrapad te blokkeren.

Voorrang
We benadrukken de voorrang door extra haaientanden op de weg te plaatsen. De voorrangsregeling verandert niet.

Planning
De werkzaamheden starten in de week van 18 september. Als alles meezit, zijn de werkzaamheden op 8 oktober klaar.

Wat merkt u ervan?
Er wordt gewerkt van 19.00 ’s avonds t/m 06.00 ’s ochtends. Het werk wordt in de avond en nacht gedaan zodat het gebied overdag goed bereikbaar blijft voor al het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden in fase 1 en fase 2 blijft de Zaagmolenbrug overdag en ’s nachts van beide kanten bereikbaar. Het autoverkeer in twee richtingen moet dan wel gebruik maken van 1 rijstrook. Het kan zijn dat hierdoor meer verkeersdrukte ontstaat dan gewoonlijk en de reistijd langer is.

Om het werk goed uit te kunnen voeren mogen tijdens beide fases een aantal parkeerplaatsen naast het grasveld aan het einde van de Crooswijksestraat niet gebruikt worden.

Fase 1: maandag 18 september t/m zondag 24 september:
Tijdens deze fase wordt gewerkt aan de Linker Rotttekade, Crooswijksestraat en een deel van de Zaagmolenbrug. Het deel van de Linker Rottekade tussen de Crooswijksestraat en Schuttersweg is afgesloten. Vanuit de richting Crooswijksebocht is de Zaagmolenbrug voor het autoverkeer niet bereikbaar.

Fase 2: maandag 25 september t/m zondag 8 oktober:
Tijdens deze fase wordt gewerkt aan de Linker Rotttekade en een deel van de Zaagmolenbrug. Het deel van de Linker Rottekade tussen de Rubroekstraat en Crooswijksestraat is afgesloten. Vanuit de richting Noorderbrug is de Zaagmolenbrug voor het autoverkeer niet bereikbaar.

In de week van 2 t/m 8 oktober moet ’s nachts gewerkt worden aan het asfalt bij de tramsporen. Er wordt vooral gewerkt aan het asfalt en de bestrating en dat kan geluidsoverlast veroorzaken. We doen ons uiterste best om de werkzaamheden die het meeste geluid veroorzaken zoveel mogelijk in de avond uit te voeren en hopen op uw begrip.

Voor voetgangers en fietsers blijven het kruispunt en de straten eromheen bereikbaar maar soms met een kleine omweg. Check voordat u op pad gaat www.rotterdamonderweg.nl of een andere route misschien sneller is. Een ander vervoersmiddel kan soms ook sneller zijn.

Meer informatie of vragen
Heeft u vragen over deze brief? Neem dan contact op via verkeersveiligheid@rotterdam.nl wanneer u uw telefoonnummer vermeld in de mail nemen wij zo nodig telefonisch contact met u op. Voor andere vragen kunt u terecht op www.rotterdam.nl/loket/vraag of u kunt ons bereiken via telefoonnummer 14 010.

(ingezonden mededeling Gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.