Mevrouw Roest belde De Ster dinsdag 2 juni. Zij woont in de Assendelftstraat in Kralingen en constateerde dat er op dat moment bomen werden omgezaagd in haar straat. De week ervoor had ze een nieuwsbrief ontvangen waarin werd aangekondigd dat de bomen (pseudoacacia’s en esdoorns) die dinsdag ‘weggehaald’ zouden worden. Naar haar zeggen kon zij niet aanwezig zijn bij de informatiebijeenkomst waarbij dit al eerder was aangekondigd en had haar zegje hierover niet kunnen doen. Na ontvangst van de nieuwsbrief probeerde zij aan het einde van de afgelopen week contact te zoeken met de gemeente om te kennen te geven dat ze het niet eens was met het ‘weghalen’ van de bomen. Het bleek niet mogelijk in contact te komen met de gemeente. Inmiddels zijn de bomen in de hofjes van de Assendelftstraat omgezaagd.

Niet alleen volgens mevrouw Roest is het zonde dat de bomen zijn weggehaald. Meerdere buurtbewoners gaven te kennen onaangenaam verrast te zijn. Heren van Flora Nova uit Tiel voerden de klus uit.

Vorig jaar startten de werkzaamheden in het Lusthofkwartier die nog een aantal jaren zullen doorgaan. Als het goed is, worden de bewoners tijdig op de hoogte gebracht van geplande werkzaamheden en worden informatieavonden georganiseerd. Maar of de boodschap steeds bij iedereen die dat aangaat goed aankomt?

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Groot onderhoud Lusthofkwartier
Van september 2019 tot half 2023 voeren de gemeente Rotterdam en Stedin groot onderhoud uit aan riolering, straten, het groen en het gasleidingnet in het Lusthofkwartier. De openbare verlichting wordt waar nodig vervangen door LED-lampen. Zie: rotterdam.nl/wonen-leven/lusthofkwartier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.