• Zaterdag 3 mei rijdt de 31ste Beatrixrun door Kralingen en Crooswijk

Ieder jaar organiseert Oranjevereniging Pijnacker de Beatrixrun. Dit is een motortoertocht van zijspanmotoren met in het zijspan een verstandelijk gehandicapte passagier. De toertocht start en eindigt ieder jaar in Pijnacker en voert ook door Kralingen en Crooswijk. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker, ondersteund door heel veel vrijwilligers en motorpolitie van verschillende politieregio’s.

Toeschouwers
Met name de passagiers kijken al weken uit naar de Beatrixrun. Zij vinden het dan ook prachtig indien er (veel) toeschouwers zijn. Ook voor de inwoners van de gemeenten en steden waar de stoet doorheen rijdt, is het leuk en ontroerend om de Beatrixrun te zien. En motorliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen. Want naast een diversiteit aan zijspannen zullen ook enkele trikes en Can-am quads meerijden.

Eén kilometer
De Beatrixrun – bestaande uit zo’n 100 zijspanmotoren, 10 politiemotoren, 50 solomotoren en enkele auto’s – heeft een lengte van circa één kilometer en zal de verkeersstroom dan ook aanzienlijk vertragen. Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met een passagetijd van zeven tot acht minuten.

Doelstelling
De doelstelling van de Beatrixrun is onze verstandelijk gehandicapte medemens kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee. Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun. In veel gevallen vormen zijspanrijder en passagier een eenheid, waaruit hechte vriendschappen ontstaan.

Route
Op de website www.beatrixrun.nl/run-2014 is meer informatie te vinden en kunt u de volledige route met het tijdschema downloaden.