Wijkagenten leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in uw buurt. Rotterdam telt tientallen wijkagenten en zij maken kans om Wijkagent van het Jaar te worden. De Rotterdamse VVD organiseert, als blijk van waardering, een heuse verkiezing. Fractievoorzitter Antoinette Laan:

‘Voor veel Rotterdammers zijn de wijkagenten het aanspreekpunt indien zich vervelende situaties voordoen in hun buurt. Zij geven op een laagdrempelige wijze het gevoel van bescherming en zorgen 24 uur per dag voor leefbare wijken. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.’

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen een wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken zij voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. Laan:

‘Met deze verkiezing willen wij het belang van hun werk benadrukken en hen tevens bedanken. Dankzij hen worden zaken die het daglicht niet kunnen verdragen aangepakt. Daar mogen zij zelf en de Rotterdammers best wat trotser op zijn.’

Wilt u dat uw wijkagent de verkiezing wint? Stuur dan zijn of haar naam + het werkgebiednaar fractie@vvdrotterdam.nl t.a.v. Wijkagent van het Jaar. Nomineren kan tot 1 november 2017.

(Ingezonden mededeling VVD Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.