Het begint goed met de uitnodigende, kleurige ‘buitenloper’ op de hoek van de Vlietlaan en de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen. Nog niet zo heel lang geleden deden Els de Rijke en Clarine van Karnebeek daar voor ’t eerst de deuren open van ‘Rumours’.

De verbouwing en herinrichting van de grote winkelruimte namen nogal wat tijd in beslag. Voorbijgangers konden slecht gissen wat er precies komen zou. Op een zeker moment lagen er in de winkelruimte 40 opblaasbeesten. Toen begreep niemand er meer iets van.

Inspireren
Nadat de deuren opengingen is er iets meer duidelijk geworden maar de vraag blijft: wat is dit nu eigenlijk? En dat wordt welbewust in stand gehouden door Els en Clarine, want ‘ze laten zich niet in een hokje stoppen’. Je wordt dus verrast in ‘Rumours’, maar wel op een aangename wijze. Het assortiment is méér dan divers. De dames selecteerden alleen wat zijzelf boeiend vinden en willen hun klanten inspireren. Ook een voorwaarde voor de artikelen in ‘Rumours’: dat wat je niet een-twee-drie vindt op internet (daar doet iedereen elkaar na). Els de Rijke was productontwerpster bij de HEMA en deed trendanalyse voor bedrijven en Clarine komt uit de modeverkoop, topsegment, en ze organiseerde exposities. Dus zal het niet lang duren voordat de eerste expositie en boekpresentatie zal plaatsvinden.

Koffie en lunch
Een bar en tafeltjes met stoeltjes aan het raam completeren het geheel. Je kunt er een lekker kopje koffie of iets anders drinken, met een broodje uit de ‘Bakkerswerkplaats’ (R’dam-Katendrecht) of iets heel lekkers van Kralingse banketbakker Carlier en zelfs lunchen.

Clarine van Karnebeek en Els de Rijke

Snelle doorloop
Het assortiment, een snelle doorloop: Pols aardewerk en glaswerk,vrouwen en mannenkleding (ook unisex of moeten we tegenwoordig zeggen ‘genderneutraal’?), sieraden van o.a. ‘The Boyscouts’ (Rotterdams!), bodylotion van L:A BRUKET, (schouder)tasjes, kleedjes, étuitjes, tafelgoed en droogdoeken, wollen truien, vlot vormgegeven kantoorartikelen, kleurige rugzakjes, porselein van Leonoor Ottink en veel artikelen van ‘Return to Sender’ [Return To Sender verkoopt eerlijke producten uit verre landen. De winst gaat naar ontwikkelingsprojecten), zeepjes en nog (veel) te veel om op te noemen. Alles anders dan wat je gewend bent maar steevast mooi vormgegeven. De prijzen van de artikelen zijn voor ieders beurs, van 5 tot 1.000 euro.

Kunstenaars
Bij veel van de artikelen zijn top-ontwerpers en kunstenaars aan het werk geweest en dat is te zien. Clarine en Els noemen dat commercieel bezig zijn met bijzondere makers en dat boeit hen zeer. Nieuwsgierig geworden? Stap ’s naar binnen bij:

 

 

Vlietlaan 2 (hoek Oudedijk)
3061 DW Rotterdam-Kralingen
tel. 010-3031923
facebook.com/RUMOURSconceptstore

(Ingezonden mededeling Rumours)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.