Het vernieuwde uitvaartcentrum van Goetzee DELA Rotterdam wordt na een ingrijpende verbouwing eind deze maand heropend. Het inmiddels honderd jaar oude pand voldoet weer aan de eisen van deze tijd. Omwonenden en andere belangstellenden zijn zaterdag 30 september welkom om het nieuwe centrum te komen bekijken. Een unieke kans om kennis te maken met de jongste inzichten rondom het nemen van afscheid.

Uitbreiding dienstverlening
De nieuwe inrichting van het uitvaartcentrum aan de Boezemsingel in Rotterdam is huiselijk, warm en kleurrijk. Caroline Lorenz, locatiemanager bij coöperatie DELA: “Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van mooie herinneringen.” Naast een aula beschikt het vernieuwde centrum ook over een huiskamer voor kleinere uitvaarten. Een andere toevoeging aan de dienstverlening is de komst van een 24-uurs familiekamer. “Wanneer nabestaanden dat wensen, kunnen zij dag en nacht bij hun overleden dierbare zijn”, aldus Caroline Lorenz. “De vernieuwde verzorgingsruimtes bieden nabestaanden de mogelijkheid om bij de laatste verzorging te zijn. Of, wanneer zij dat willen, een deel van de verzorging zelf te doen. Denk daarbij aan aankleden, scheren, kammen en opmaken.”

Multiculturele uitvaarten
Goetzee DELA verzorgt uitvaarten voor alle Rotterdammers, daarom beschikt het uitvaartcentrum ook over speciale faciliteiten voor multiculturele uitvaarten. Er is een ruimte voor rituele bewassing en de aula is voorzien van een speciaal afzuigsysteem om het gebruik van wierook en vuurschalen mogelijk te maken. Zo ervaren gasten van een volgende uitvaart geen overlast van de lucht.

Open Dag
Zaterdag 30 september is het uitvaartcentrum Goetzee DELA van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Het adres is: Boezemsingel 35, 3034 EC Rotterdam. Iedereen kan die dag vrij rondkijken en vragen stellen aan de medewerkers van coöperatie DELA.

Over coöperatie DELA
Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA
dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

(zie: uitvaartcentrum-goetzee-rotterdam – ingezonden mededeling Goetzee DELA)