Foto ter illustratie: Pixabay

U kunt sinds kort ook bij het gemeentelijke kantoor aan de Oostzeedijk gratis een elektrische bakfiets lenen. Zo kunt u nu nog makkelijker een ritje naar het milieupark maken om afval weg te brengen. Vooraf reserveren is wel nodig. 

De gemeente startte vorig jaar als proef met het gratis beschikbaar stellen van bakfietsen en aanhangwagens. Dit bleek een groot succes. Daarom is het experiment uitgebreid.

Zo is er sinds kort ook een elektrische bakfiets op te halen bij het gemeentelijk kantoor aan de Oostzeedijk. Nog een nieuwtje: deze ‘Kralingse’ bakfiets is iets kleiner dan de fietsen die op andere gemeentelijke locaties beschikbaar zijn.

Nanny Ferreira van de gemeente vertelt hoe dit komt. ‘We horen eigenlijk alleen maar positieve reacties op deze proef. Het is echt een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld geen auto hebben. Zo kunnen zij toch gemakkelijk naar het milieupark met hun afval.’

Maar: één kleine klacht is er wel. ‘Sommige mensen vinden de bakfiets die op andere locaties staat, toch wel erg groot en log.’ Daarom experimenteert de gemeente in Kralingen met een kleinere variant. ‘Hier past dan natuurlijk ook meteen iets minder afval in, dus daar moeten mensen wel rekening mee houden.’

De proef met het gratis uitlenen van bakfietsen en aanhangwagens loopt nog tot minimaal eind maart. ‘Dan gaan we ook echt alle cijfers op een rij zetten’, vertelt Nanny.

Op basis daarvan beslist de gemeente of het uitlenen van de bakfietsen en aanhangwagens blijft bestaan.

Hoe werkt het? 
Bewoners kunnen online een bakfiets of aanhangwagen reserveren en deze voor een dagdeel gebruiken. Aanhangwagens zijn te leen op milieuparken Charlois, Delfshaven, Prins Alexander, IJsselmonde en Hillegersberg-Schiebroek tijdens openingstijden van de milieuparken.

Bakfietsen zijn van maandag tot en met vrijdag online te reserveren en daarna op te halen bij:
–    Publiekslocatie Kralingen-Crooswijk, Oostzeedijk 276
–    Publiekslocatie Delfshaven, Looiershof 12
–    Publiekslocatie IJsselmonde, Herenwaard 23
–    Stadsarchief, Hofdijk 651

Meer informatie? 
Meer informatie over het reserveren van een bakfiets of aanhangwagen is hier te vinden: www.rotterdam.nl/aanhangwagenbakfiets.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.