In Ethiopië moeten meisjes gemiddeld 8 kilometer lopen voor schoon drinkwater. Ga jij de uitdaging aan om 8 kilometer te lopen binnen een uur? Kom dan zaterdag 18 mei hardlopen en help de meisjes in Ethiopië!

Op zaterdagmiddag 18 mei 2019 om 14.00 wordt op het PAC terrein een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor schoon water in Ethiopië. En dat is hard nodig! Want veel water in Ethiopië is vervuild, wat ziekten veroorzaakt. Daarnaast moeten veel meisjes in Ethiopië elke dag uren lopen om water te halen, vaak onder gevaarlijke omstandigheden. Ze missen hierdoor veel tijd op school. Ook blijven veel meisjes weg van school als ze ongesteld worden, omdat goede toiletten ontbreken.

Met de opbrengst van de sponsorloop, zorgt Plan International Nederland in de regio Amhara op basisscholen voor waterpompen en watertanks. Voor meisjes worden aparte toiletblokken gebouwd, met wasruimtes en een invalidetoilet. Ook richt Plan clubs op waar leerlingen cursussen krijgen over hygiëne, o.a. tijdens de menstruatie.

Met de sponsorloop zet je je dus in voor een mooi doel, maar er vallen ook nog leuke prijzen te winnen! Want na afloop van de run (+/- 15.00) wordt er bij de kantine een loting gehouden waarvoor die dag ter plaatse kaarten kunnen worden gekocht. De prijzen worden door de plaatselijke winkeliers van o.a. de Lusthofstraat in Kralingen en het oude noorden ter beschikking gesteld.

Wil jij lopen voor de meisjes (en hun families) in Ethiopië? Laat je dan via afrika.voorplan.nl/team/kralingenloop sponsoren door je familie en vrienden en kom zaterdag 18 mei om 14:00 hardlopen op het PAC terrein (Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam). Natuurlijk kun je ook doneren en gezellig langskomen!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.