Foto © en website: David Rozing

De Rekenkamer Rotterdam onderzoekt: wat vindt u van het groen in uw wijk? Onderzoekers zijn binnenkort onder meer in Kralingen-West te vinden. 

Wat is de Rekenkamer ook alweer? De Rekenkamer Rotterdam doet onafhankelijk onderzoek naar het bestuur van de gemeente Rotterdam.

Hiermee informeert de Rekenkamer de gemeenteraad en Rotterdammers over het functioneren van het gemeentebestuur op allerlei onderwerpen.

Bij het komende onderzoek staat het groen in de wijken dus centraal. De Rekenkamer houdt hiervoor straatinterviews in acht Rotterdamse wijken.

Zo zijn de onderzoekers maandagmiddag 13 maart in Kralingen-West. Ze zijn dan onder meer op het Berkelplein en Vredenoordplein te vinden.

De onderzoekers vragen voorbijgangers naar hun mening over de parken, bomen en ander groen in Rotterdam.

De Rekenkamer onderzoekt onder andere wat bewoners van het groen in de stad vinden en hoe het beheer is ingericht.

De onderzoekers zijn op de locaties te herkennen aan de witte hesjes. Gesprekjes duren ongeveer 5 minuten en zijn anoniem.

Wilt u uw mening over het groen in uw wijk met hen delen, of heeft u vragen of opmerkingen over het onderzoek? Mail dan naar groen@rekenkamer.rotterdam.nl of bezoek rekenkamer.rotterdam.nl/groen.

Het groenonderzoek wordt naar verwachting eind 2023 gepubliceerd en verschijnt dan op de website van de Rekenkamer.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.