Politie zoekt dringend beelden van schietincident Oudedijk-Willem Ruyslaan

okt 17, 18 Politie zoekt dringend beelden van schietincident Oudedijk-Willem Ruyslaan

De politie in Rotterdam doet een dringend beroep op bewoners en omstanders die camerabeelden hebben van het schietincident dat zich op woensdag op 17 oktober op klaarlichte dag op de kruising Oudedijk-Willem Ruyslaan afspeelde. Beelden van bewakingscamera’s en filmpjes van mobieltjes zijn zeer welkom.

Rond 10.55 uur loste de dader, een man, meerdere schoten af op een Rotterdammer, die op dat moment met een bijrijder in een zilvergrijze Volkswagen Polo bij de kruising stilstond. Bij het incident raakte een 64-jarige Rotterdammer levensbedreigend gewond. Zijn passagier bleef ongedeerd.

Aanrijding
De schutter reed vervolgens op een scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. Op het punt waar de Oudedijk overgaat in de ’s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding en ging hij te voet verder. Door de aanrijding is de dader waarschijnlijk gewond geraakt. Mogelijk liep de man vanaf dat moment mank en is hij in de richting van de Kralingse Zoom gelopen. Ondanks een massale en langdurige zoektocht ontbreekt sindsdien het spoor naar de dader.

Beelden zijn welkom
Behalve beelden van het incident zijn ook beelden van vóór het incident welkom. De politie houdt er namelijk rekening mee dat de dader zich in de uren voorafgaand aan het incident al in de buurt van de Willem Ruyslaan en de Lusthofstraat ophield. Het gaat om een forse man van ongeveer 1.75m tot 1.85m lang met een donkere huidskleur en een baard, die donkere kleding en een zwarte helm droeg. De dader reed op een zwarte scooter waarop vermoedelijk geen bromfietsplaatje was bevestigd.


Video: Politie eenheid Rotterdam

Criminele milieu
Naast beelden is alle informatie die mogelijk kan leiden naar de dader zeer welkom. Het slachtoffer is een bekende van de politie en mede ook gelet op de aard van het incident wordt serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele milieu. Heeft u waardevolle informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? U kunt bellen met het rechercheteam via 0900-8844.  Getuigen en tipgevers kunnen ook met het Team Criminele Inlichtingen bellen op 079-3458999. Anoniem kun u uw informatie kwijt bij Meld Misdaan Anoniem 0800-7000.

Meer informatie: Politie.nl

Update:  Het rechercheteam dat het schietincident op de kruising van Oudedijk-Willem Ruyslaan onderzoekt, geeft naast het signalement van de schutter ook een foto van de helm en scooter van de vermoedelijke schutter vrij. Meer informatie: Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Politie zocht naar sporen op vluchtroute na schietincident Willem Ruyslaan - De Ster Online - […] op zoek naar sporen op de vluchtroute van de schutter langs de ’s Gravenweg in Kralingen, na de schietpartij…
  2. Verdachte schietpartij Willem Ruyslaan gefilmd - De Ster Online - […] woensdag loste een nog voortvluchtige dader meerdere kogels af op een auto op de Willem Ruyslaan. Een 64-jarige Rotterdammer…
  3. 64-jarige slachtoffer schietincident Willem Ruyslaan overleden - De Ster Online - […] – Het slachtoffer dat woensdag 17 oktober levensgevaarlijk gewond raakte, is vandaag aan zijn verwondingen overleden. De schutter nam…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *