Artist impression van de nieuwe woongebouwen. Illustraties: Bakkers Hommen.

In het Max Euwekwartier in Brainpark I in Rotterdam gaat in het laatste kwartaal van 2024 de bouw van 741 woningen van start. Het gaat om 429 huurwoningen in het middensegment, 277 woningen in het hogere segment en 35 woningen in het topsegment. Het kantorenpark Brainpark I verandert de komende jaren in een groene en aantrekkelijke plek om te wonen, werken en studeren. De bouw van de 741 woningen draagt hieraan bij. Rotterdam ontvangt van het Rijk 7,65 miljoen euro voor het versnellen van de bouw van deze woningen.

Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Tom Bakkers, CEO van ontwikkelaar Bakkers Hommen, en Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, ondertekenden vandaag op de landelijke vastgoedbeurs Provada een overeenkomst om de start bouw van deze woningen te bekrachtigen.

Bakkers Hommen realiseert naast deze 741 woningen nog eens circa 750 woningen in de vervolgfasen in 2025 en verder. Onderdeel hiervan is ook de realisatie van sociale huurwoningen voor woningcorporatie Woonstad in het Brainpark.

Behalve woningen ook kantoren, horeca en maatschappelijke voorzieningen
Op de begane grond van de woningbouwcomplexen komt 7.600 m2 ruimte voor voorzieningen, zoals kantoren, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Daardoor ontstaat ook op ooghoogte een aantrekkelijke buurt.

Elders in Brainpark I is in 2023 al de bouw van honderden studentenwoningen van start gegaan. Hiermee bouwt Rotterdam aan een levendig woon- en werkgebied voor studenten en werkenden, voor zowel jongeren als senioren.

Duurzame werkplekken en woningen
Brainpark I ligt tussen de Erasmus Universiteit en de A16 en is nu nog vooral een kantorenpark. Maar daar komt verandering in. Verouderde kantoorpanden worden omgebouwd tot duurzame werkplekken en woningen, met in de directe nabijheid veel voorzieningen en een groene en waterrijke leefomgeving. Er worden in totaal 3.000 reguliere huur- en koopwoningen gebouwd, waarvan 30% sociale huur, 40% middensegment en 30% hoger segment. Daarbovenop worden nog 600 studentenwoningen gebouwd. Voor kantoren en bedrijven blijft 90.000 m2 beschikbaar.

Oostflank
Het Brainpark maakt deel uit van de Oostflank van Rotterdam, het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein. Rotterdam gaat hier in de toekomst 30.000 woningen bouwen, om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar woonruimte in de stad. De bouw van de huizen gaat samen met de komst van een nieuwe stadsbrug tussen IJsselmonde en Kralingen en met snel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom.

(Persbericht gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.