Parkeren in de wijk wordt ontmoedigd

Dit jaar vindt er van 19 t/m 23 juni voor de 75ste keer het CHIO Rotterdam plaats met, naast de deelnemers en medewerkers, publiek en genodigden. Er zal weer een Stroodorp zijn, waar tot 24.00 uur (live) muziek gespeeld wordt. Op woensdagmiddag 19 juni is de toegang gratis, voor de overige dagen kunnen kaarten besteld worden via www.chio.nl

De opbouw van het evenement is al in volle gang en de afbouw is tot en met vrijdag 5 juli 2024. Er worden net als vorig jaar in fases hekken in het bos geplaatst, zodat er zo lang mogelijk van het bos gebruik kan worden gemaakt; de meeste paden blijven ook tijdens het evenement toegankelijk, er zijn oversteekplaatsen gecreëerd in het bos. Het evenemententerrein tussen de hekken is verboden te betreden.

Dit jaar zijn de wegafsluitingen wederom minimaal. De Kralingseweg blijft net als de afgelopen jaren open. De parkeerplaats op de Plaszoom wordt deels afgesloten, verder zal de Plaszoom vrij toegankelijk blijven voor verkeer. De Beatrixlaan wordt wel afgesloten voor doorgaand verkeer van woensdag 19 juni tot en met zondag 23 juni, de afsluiting is vanaf de Kralingseweg tot aan het Pannekoekhuis De Nachtegaal.

Op de Kralingseweg worden de parkeervakken vrijgehouden tussen Charlotte de Bourbonlaan en Louise de Colignylaan, en dat geldt ook voor een deel van de parkeervakken op de Kralingse Plaslaan aan de plaszijde. Op de Plaszoom wordt er aan het begin en eind een strook verboden te parkeren ingesteld om passeren van voertuigen te bevorderen. De parkeerplaats op de Plaszoom wordt ook voor een deel afgesloten, verder zal de Plaszoom vrij toegankelijk blijven voor verkeer.

Bezoekers en medewerkers van het CHIO Rotterdam worden geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als ze toch met de auto komen, worden ze direct verwezen naar de verschillende parkeervoorzieningen, waarmee het CHIO Rotterdam afspraken heeft gemaakt. Vanuit diverse parkeervoorzieningen rijden pendelbussen en shuttlediensten. Door de genodigden van het CHIO Rotterdam voldoende gelegenheid te bieden om te parkeren en het aanbieden van de shuttleservice, wordt het parkeren in de wijk zo veel mogelijk ontmoedigd.

Het CHIO heeft geen invloed op het openbaar vervoer in de wijk. Dit houdt in dat de gewone dienstregeling van toepassing blijft.

Kaarten voor het 75ste CHIO Rotterdam zijn online verkrijgbaar via de website chio.nl Daar is ook alle informatie te vinden over het evenement en/of kijk op  www.rotterdam.nl/evenementen

(ingezonden mededeling CHIO Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.