In de aanloop naar en ook tijdens het North Sea Jazzfestival wordt North Sea Round Town georganiseerd. Jazz is heel populair bij jong en oud. North Sea Jazz in Ahoy is altijd helemaal uitverkocht. Reden om ook elders in de stad activiteiten rondom jazz te organiseren. Tussen 27 juni en 13 juli zijn er ruim 200 concerten verdeeld over 100 locaties door de hele stad heen.

Jazzliefhebbers kunnen op zondagmiddag 13 juli terecht op het Ommoordse Veld. Het derde zomerzondagmiddagconcert dat de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen dit seizoen organiseert is onderdeel van North Sea Round Town.

Standard Jazz Quintet
Het in Ommoord zeer geliefde Standard Jazz Quintet speelt dan op kinderboerderij De Blijde Wei onder de kap van de hooiberg. Wil Cornelissen (keyboard en zang), John Bazuijnen (contrabas), Peter Goldman (saxofoon), Rinus Kop Jansen (gitaar) en Peter Odijk brengen een programma van mainstreamjazz. Nummers die zij in elk geval op het programma hebben staan zijn Georgia on my mind, Mean to me en The girl from Ipanema.

Gratis toegang
Het concert begint om 15.00 uur. Dankzij een subsidie van de voormalige deelgemeente Prins Alexander is de toegang gratis. Met de auto of het openbaar vervoer is de kinderboerderij te bereiken via President Wilsonweg en Kikkerpad (stel de tomtom in op Kikkerpad). De Rottekade is alleen toegankelijk voor fietsers of wandelaars.