Bij een voormalig volkstuinencomplex aan de Bosdreef in Rotterdam heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. Het waren de resten van enkele tientallen gesloopte tuinhuisjes die daar gestaan hebben. Er wordt niet uitgesloten dat de brand is aangestoken.

Volgens de brandweer was de stapel hout zeker vijf meter hoog. Bij de brand kwam veel rook vrij, die wegdreef over het spoor naast de Bosdreef. Het treinverkeer heeft er geen hinder van gehad.

Om de brand te kunnen blussen, moest de brandweer met een kraan de stapel uit elkaar trekken. Rond twee uur in de nacht was het vuur uit.

Extra waakzaam
Richard Metz is met zijn bedrijf verantwoordelijk voor de ontruiming van het gebied. “Dit zal ons niet nog een keer gebeuren”, zegt hij stellig. “We zullen we vandaag een groot gedeelte van het sloophout met containers afvoeren. Ook zullen we ’s nachts gaan surveilleren.”

Asbest
Volgens Metz kwam er bij de brand geen asbest vrij. “Er is in het verleden inderdaad asbest ontdekt in de tuinhuisjes van het voormalige volksuincomplex. Maar gelukkig hebben we dat materiaal voor het weekend al afgevoerd.”

rijnmond_offline

 

 

 

Afbeelding: Google streetview