Restaurant Brazzo bestaat 20 jaar. Eigenaar en gastheer Bert en zijn team hebben daarom eens goed uitgepakt. Samen ontwikkelden zij een superdiner van maar liefst 20 gangen. Voorwaar, geen eenvoudige klus. Het diner gaat plaatsvinden op zondag 13 december. Wij behoorden bij de gelukkigen die alvast enkele gerechten mochten voorproeven. Het werd een feest.

Met zo’n omvangrijk diner is het natuurlijk van het allergrootste belang dat de gasten ook van de laatste gang nog zullen smullen. Bert: ,,Wij zijn te rade gegaan bij menu’s van o.a het Franse hof en ook bij de beroemde kok Eugen Pauli”.

Wij beginnen met een amuse, een verrukkelijk soepje, maar dan wel op miniformaat in een kopje dat speciaal voor Brazzo is ontworpen door kunstenares Ada Breedveld. Hierna een hemels voorgerecht van tonijn en gamba’s. Dit smaakt naar meer, veel meer, maar dat kan natuurlijk niet, want er staat nog zoveel lekkers op het menu. Alle gerechten worden begeleid door diverse wijnen die hierbij uitstekend tot hun recht komen en vice versa, zoals de wijn Picpoul de Pinet bij de zwaardvis en de Tempranillo uit Spanje bij de gevulde konijn, of de volle donkere Bonarda bij de frenched rack van hert. Een van de laatste gangen is nog een allerheerlijkst kaasplateau met o.a., jawel, knalblauwe kaas. Het zakt, samen met de Kopke port als vloeibaar goud naar binnen. Bij elkaar zaten wij zo’n 3 uur aan tafel. De tijd vloog voorbij, het was een sensatie voor de smaakpapillen.

brazzo restaurant

Voordat u naar de telefoon grijpt om te reserveren, moeten wij u helaas teleurstellen. Bij het ter perse gaan van deze krant waren alle tafels al volgeboekt.

brazzo logoBoezemstraat 188
Rotterdam
Tel.010-4148079
www.brazzo.nl