De Nsecure Lounge in het Stadion van Excelsior is vorige week woensdag officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb, Nsecure-directeur Hans van Driel en Excelsior-voorzitter Albert de Jong. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte businesslunch in de geheel vernieuwde ontvangstruimte van Stadion Woudestein.

,,In januari zijn we begonnen met nadenken over een uitbreiding met 200 vierkante meter en bij de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was alles vrijwel klaar”, blikte voorzitter Albert de Jong terug op de afgelopen maanden. De trotse voorzitter mocht de opening verrichten met Hans van Driel van naamgever Nsecure en met de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Langs wandelen
De burgervader had in de ochtend nog een ontbijt in de Doelen en werd geconfronteerd met een grote brand in Vlaardingen, maar ondanks alle drukte kwam hij graag langs bij zijn ‘buurman’ Excelsior. Zo’n 200 sponsors luisterden ademloos naar het indrukwekkende interview van Jan Dirk Stouten met de burgemeester. Aboutaleb legde de link tussen de stad en de ontwikkelingen op Woudestein: ,,Hier worden spijkers met koppen geslagen en zaken voortvarend aangepakt. Op zondag zit ik thuis, als ik niet in het stadion ben, mijn huiswerk te doen. Dan zie ik mensen twee keer langs wandelen. Als Excelsior heeft gewonnen, kijken de wandelaars vrolijk en hoef ik niet meer op teletekst te kijken”.

Mensenrecht
Mensenrecht Vervolgens kreeg de eerste burger de zaal compleet stil door anekdotes te vertellen en te refereren aan de vluchtelingen die in de Tweede Wereldoorlog de stad Rotterdam verlieten op zoek naar voedsel en een vreedzame plek op aarde. ,,En dat is wat men nu ook doet. Vluchten is een mensenrecht. Wij moeten met elkaar doen wat andere landen voor Nederlanders deden. Ik ben pas veertig jaar Nederlander maar ken alle verhalen en weet hoe het hier is geweest. Laten we met elkaar helpen. Laten we als Rotterdam zien tot wat we in staat zijn. Net zoals deze club dat laat zien. Plannen maken en omzetten in acties. Dat past bij onze gemeenschappelijke ambities.”

Burgemeester Ahmed Aboutaleb was afgelopen woensdag te gast bij de feestelijke opening van de nieuwe Nsecure Lounge in het stadion van Excelsior.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb was afgelopen woensdag te gast bij de feestelijke opening van de nieuwe Nsecure Lounge in het stadion van Excelsior.

Nog lang niet klaar
Met de onthulling van de naam ‘Nsecure Lounge’ op de grote muur van de vernieuwde ruimte, werd de lounge officieel geopend. Vervolgens stelde Albert de Jong ambitieus dat de club zich wil blijven ontwikkelen: ,,De tribunes verder aanpakken, nog meer service bieden en sportief verder groeien. Niet alleen op het veld moet zichtbaar zijn dat deze club in ontwikkeling is. Dat we de accommodatie aanpakken en zo al uitbreiden is veelzeggend. Excelsior is nog lang niet klaar”.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]